România se califică la Campionatul European de handbal feminin, după un succes dramatic în Croația

România se califică la Campionatul European de handbal feminin, după un succes dramatic în Croația

Romania s-a calificat din nou la Campionatul European de handbal feminin, turneu final care va avea loc la finele anului 2024, după un meci câștigat de fetele antrenate de Florentin Pera în Croația.

Naționala noastră avea nevoie de un egal sau o victorie înaintea partidei de la Koprivnica, după un start furibund al acestor preliminarii pentru EURO, cu trei victorii din tot atâtea meciuri, într-o grupă cu Croația, Bosnia și Grecia.

La câteva zile de la meciul tur, disputat la Bistrița și câștigat de tricolore la limită, scor 26-24, în primul meci al naționalei fără Cristina Neagu și Crina Pintea, România a început cumva temător meciul cu ex-iugoslavele. A fost o primă repriză pe muchie de cuțit, în care nicio reprezentativă nu s-a distanțat decisiv, iar scorul la pauză a fost unul egal, cumva meritoriu, scor 11-11.

ADVERTISING

Partea secundă a fost una tare dificilă, cu Croația preluând hățurile partidei și chiar dominând la un moment dat, când s-a dus la plus 4 goluri pe tabelă, 22-18. Fetele lui Pera au strâns din dinți, au fortificat apărarea, dar și golurile au început să vină, până la un scor final de 25-23, cu două goluri marcate în ultimul minut de joc.

România va câștiga cu siguranță această grupă de calificare, chiar dacă mai avem de disputat două partide, cu Bosnia (4 aprilie, deplasare) și Grecia (7 aprilie, acasă).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este o veste meritorie căci acest triumf, coroborat cu faptul că vom termina pe locul 1 grupa preliminară, înseamnă o tragere la sorți mai ușoară pentru faza grupelor de la turneul final, acolo unde vom fi inserați cel mai probabil în prima sau maxim în a doua urnă valorică. Doar dacă va pierde cele două meciuri rămase, cu Grecia la o diferență mai mare de 12 puncte, iar naționala elenă își va câștiga ambele confruntări rămase, „tricolorele” ar ceda locul 1 din grupă, ceea ce înseamnă desigur un scenariu mai degrabă SF.

ADVERTISING

Campionatul European de handbal feminin va avea loc între 28 noiembrie și 15 decembrie 2024, cogăzduit de Austria, Ungaria și Elveția.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇