Rednic îl contrazice pe Hagi în privința echipei naționale a României

Rednic îl contrazice pe Hagi în privința echipei naționale a României

Antrenorul echipei Dinamo Bucureşti, Mircea Rednic, a afirmat, duminică, referitor la situaţia echipei naţionale de fotbal a României, care a ratat calificarea la barajul pentru CM 2022, că nu este cazul să se înceapă un alt proiect sau strategie de dezvoltare, considerând că greşeala fostului selecţioner Mirel Rădoi a fost că nu s-a axat pe grupul de jucători care au evoluat la Europeanul de tineret din 2019.

„În situaţia în care suntem acum, dacă începem să facem proiecte şi strategii… Nu e cazul, deja de 20 şi ceva de ani facem numai strategii şi proiecte. Părerea mea este că o generaţie deja s-a format, vorbim de cei care au jucat la Campionatul European (Under-21). Aici a fost greşeală celor de la federaţie, nu vorbesc doar de Rădoi. Trebuia să mergi pe aceeaşi echipă, nu să o luăm de la capăt, să îl aduci pe Camora sau pe Tamaş. Erau jucători cu experienţă, în plus nu aveau presiune. De vreme ce luase Mirel Rădoi echipa, nu era presiune, nu îi putea reproşa nimeni rezultatele. Ultimele jocuri au fost chiar bune”, a declarat Rednic, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Întrebat de ce crede că este omis de către conducerea federaţiei pentru postul de selecţioner, Rednic a spus: "Eu nu sunt bun, eu fac combinaţii, mai mult ca sigur. Şi în plus sunt şi dinamovist. De la Mircea Lucescu încoace nu cred că a mai fost vreun dinamovist. A, a mai fost Cosmin Contra. Toată lumea este vinovată atunci când nu sunt rezultate şi în mod normal, dacă pleacă Rădoi trebuiau să plece toţi. Dacă ţi-ai asumat să alegi un antrenor fără rezultate, îţi asumi chestia asta. Nu cred că Burleanu se pricepe, nu cred că el alege antrenorii. El şi-a ales nişte oameni care fac alegerile. La mine obiectivul este să te califici, nu să te pregăteşti peste nu ştiu câţi ani, pentru că aşa sigur nu vei ajunge la turneele finale".

ADVERTISING

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a anunţat, la 14 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022.

Antrenorul Mirel Rădoi (40 de ani) a preluat funcţia de selecţioner al primei reprezentative a României la 26 noiembrie 2019, post rămas vacant după plecarea lui Cosmin Contra. Contractul său a expirat o dată cu încheierea preliminariilor CM 2022.

Echipa naţională de fotbal a României a învins reprezentativa Liechtensteinului cu scorul de 2-0 (1-0), duminică seara, la Vaduz, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, însă a ratat calificarea la barajul pentru turneul final din Qatar.

ADVERTISING

În clasamentul final, Germania a ocupat primul loc, cu 27 puncte, urmată de Macedonia de Nord, 18 puncte, România, 17 puncte, Armenia, 12 puncte, Islanda, 9 puncte, Liechtenstein, 1 punct.

Câştigătoarele grupelor preliminare se califică direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇