Reacția rusoaicei Anastasia Potapova după ce Elina Svitolina a refuzat să joace cu ea la Monterrey

Reacția rusoaicei Anastasia Potapova după ce Elina Svitolina a refuzat să joace cu ea la Monterrey

Rusoaica Anastasia Potapova a reacționat după ce ucraineanca Elina Svitolina a refuzat să joace cu ea în turneul de la Monterrey pe fondul războiului declanșat de Vladimir Putin.

Potapova a afirmat că este „ostatica situației curente” și spune că este împotriva războiului, militând pentru pace.

"În general, chiar din copilărie, ne alegem calea de dezvoltare. Chiar și când eram un copil, visam să joc tenis fără să aleg un meci, o țară sau un partener de joc. E dificil să le explic oamenilor din politică faptul că pentru mine nu există niciun adversar dintr-o altă țară. Eu lupt pentru victorie, pentru cel mai bun joc al meu, pentru rezultatul meu. Din păcate, noi acum, atleți profesioniști, devenim ostatici ai situației curente.

ADVERTISING

A juca tenis este alegerea și visul nostru, pentru care muncim zilnic, antrenându-ne și încercând constant să fim mai buni. Îmi pare rău, dar deși sunt străină de politică, sunt împotriva durerii, lacrimilor și războiului. Pacea unește lumea și cu toții ar trebui să rămânem umani. Iar copiii ar trebui să continue să viseze", a spus Potapova, conform DigiSport.ro.

Elina Svitolina s-a retras de la turneul de la Monterrey deoarece în primul tur ar fi trebuit să joace împotriva rusoaicei Anastasia Potapova.

ADVERTISING

Tenismena din Ucraina, cap de serie numărul 1 la turneul din Mexic, spune că va juca împotriva unei tenismene din Rusia sau Belarus doar dacă acestea vor fi obligate să evolueze ca "sportivi neutri, fără să afișeze steagul sau alte simboluri".

Următoarele turnee la care va participa Elina Svitolina sunt Indian Wells și Miami.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!