Răzvan Burleanu, reacție tranșantă în cazul lui Sebastian Colțescu

Răzvan Burleanu, reacție tranșantă în cazul lui Sebastian Colțescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, pentru postul britanic Sky Sports News, că ”arbitrii reprezintă standardul pentru respectul pe teren şi pentru respectarea regulilor”.

„Cuvintele pe care le-am auzit cu toţii nu îşi au locul în fotbal, mai ales pentru că arbitrii reprezintă standardul pentru respectul pe teren şi pentru respectarea regulilor”, a spus Burleanu.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Ca federaţie, nu doar că respectăm valorile UEFA în ce priveşte incluziunea socială, antirasismul şi eradicarea discursului urii, noi şi promovăm aceste valori. Dacă se va dovedi că a fost vorba de rasism, eu nu voi accepta în niciun fel aşa ceva”, a adăugat Burleanu.

„Trebuie să aşteptăm toate detaliile acestui incident şi rezultatele anchetei pentru a trage concluzii. Cred că este evident că nu a existat intenţia de a jigni pe cineva”, a completat preşedintele FRF.

Meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, suspendat marţi seara, în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza remarcilor rasiste ale arbitrului de rezervă Sebastian Colţescu, va fi reluat miercuri cu o nouă brigadă de arbitri.

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG, au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând remarci rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ”tipul negru”, iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi în cazul unei persoane albe.

Dacă va fi găsit vinovat de UEFA, Colţescu va primi o suspendare de cel puţin 10 meciuri în cupele europene sau orice altă sancţiune pe care forul fotbalistic european o consideră adecvată.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖