Rafa Nadal ajunge în optimi la Madrid

Rafa Nadal ajunge  în optimi la Madrid

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, locul 4 mondial şi favorit N.3, s-a calificat miercuri în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, după o victorie în faţa sârbului Miomir Kecmanovic (32 ATP), în două seturi, 6-1, 7-6 (7/4).

Pentru Nadal a fost primul meci după ce a lipsit şase săptămâni din cauza unei fracturi de stres la coaste. El s-a accidentat în finala de la Indian Wells, pierdută în faţa americanului Taylor Fritz, şi a ratat turneele de la Monte Carlo şi Barcelona. Ibericul are trei titluri în acest an, Openul Australiei şi turneele de la Melbourne şi Acapulco.

ADVERTISING

Nadal va juca în optimi cu învingătorul duelului dintre belgianul David Goffin şi olandezul Botic Van de Zandschulp.

Nadal a câştigat de cinci ori trofeul la Madrid Open, turneu dotat în acest an cu premii totale de 6.744.165 de euro.

După cum s-a anunţat, Nadal le-a cerut organizatorilor turneului ca meciul său de miercuri să nu se suprapună cu partida pe care echipa sa favorită, Real Madrid, o va susţine pe Santiago Bernabeu, cu Manchester City, în manşa secundă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal.

ADVERTISING

Nadal, câştigătorul a 21 de titluri de Mare Şlem, este un suporter fervent al Realului şi a fost invitat să dea lovitura de start a meciului de sâmbătă cu Espanyol (4-0) care a consfinţit câştigarea celui de-al 35-lea titlu de campioană a Spaniei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!