Problemele pe care le întâmpină acum Simona Halep, aflată în plin scandal de dopaj - surse

Problemele pe care le întâmpină acum Simona Halep, aflată în plin scandal de dopaj - surse

Simona Halep se luptă acum să-și demonstreze nevinovăția în cazul de doping în care este implicată, după ce a fost testată pozitiv la substanța denumită roxadustat, test realizat la finalul lunii august, la US Open.

Halep, 31 de ani, a depus o primă parte a documentației în procesul în care trebuie să demonstreze că nu a consumat în mod voit acest roxadustat, o substanță activă ce se folosește în terapia unor anemii extrem de severe.

Recent, campioana de la Wimbledon și Roland Garros a reînceput antrenamentele, însă se lovește de mari probleme. Și anume, românca nu are dreptul să se antreneze pe nicio bază sportivă omologată și utilizată de sportivi profesioniști. Așadar, Halep nu poate uzita bazele de la Izvorani sau cea a Federaţiei Române de Tenis, fiind acum obligată să își efectueze mișcările de antrenament la baza Stejarii, deținută de Ion Țiriac, după cum scrie OrangeSport.

ADVERTISING

De asemenea, trebuie adăugat că sportiva născută la Constanța nu poate avea un partener de antrenament, un așa-numit sparring partner din circuitul profesionist, indiferent că vorbim de un jucător ATP sau jucătoare de tip WTA.

Amintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!