Primele impresii ale UEFA despre modul în care România s-a pregătit pentru EURO 2020

Primele impresii ale UEFA despre modul în care România s-a pregătit pentru EURO 2020

Rusul Taras Mukovoz, managerul Arenei Naţionale din partea UEFA pe perioada turneului final al Campionatului European de fotbal, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu poate spune în ce procent sunt încheiate pregătirile pentru EURO 2020 de la Bucureşti, dar a menţionat că este mulţumit cu nivelul general al acestora.

Întrebat în ce procent sunt încheiate pregătirile pentru EURO 2020 de la Bucureşti, Mukovoz a răspuns zâmbind: „Este o întrebare foarte bună. Nu voi merge în zona procentelor, dar voi spune că suntem mulţumiţi cu nivelul general al pregătirilor. S-a muncit foarte mult şi s-au depus eforturi atât de către echipa UEFA, cât şi de către echipa de organizare locală şi autorităţi”.

ADVERTISING

"Suntem pe un drum bun al pregătirilor. Am constatat că Arena Naţională este pregătită şi răspunde cerinţelor UEFA. Stadionul oferă un mediu sigur atât celor care lucrează aici, cât şi publicul care e aşteptat duminică, la primul meci. Stadionul arată azi total diferit şi ne exprimăm speranţa că toate lucrurile vor merge bine", a adăugat reprezentantul UEFA la Bucureşti.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

ADVERTISING

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară, care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021. Cele 11 oraşe sunt: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!