Primele declarații ale Igăi Swiatek după marele succes din finala de la US Open

Primele declarații ale Igăi Swiatek după marele succes din finala de la US Open

Tenismena din Polonia Iga Swiatek a câștigat la 21 de ani pentru prima dată turneul de Mare Șlem de la US Open, în complexul de la Flushing Meadows.

În ultimul act, lidera mondială WTA s-a impus în fața lui Ons Jabeur, scor 6-2, 7-6, asigurându-și al treilea trofeu de Mare Șlem din carieră, după cele două deja obținute la Roland Garros.

Ea și-a asigurat și o sumă enormă pentru acest succes, de 2.6 milioane de dolari, iar la final a fost foarte entuziastă la ceremonia de decernare a trofeului: „Sunt foarte mândră de mine pentru că nu a fost un meci uşor, deşi am dominat la start. Ştiam că va fi greu şi că Ons va profita de fiecare dintre greşelile mele. Nu am vrut să dau înapoi. Setul secund a fost foarte antrenant, mă bucur că am reuşit să pun puţin mai multă intensitate şi energie pentru a încheia partida.

Iga Swiatek On-Court Interview | 2022 US Open FInal

Sunt mai ales mândră că nu mă prăbuşesc mental în momentele importante. Nu regret chiar dacă pierd, ştiu că dau 100%. Îmi folosesc bine calităţile. Ştiu că mai am multe progrese de făcut pe teren. Nu mă aşteptam să câştig la US Open, unde suprafaţa este foarte rapidă. Sunt mândră, dar şi puţin surprinsă”, a punctat celebra sportivă poloneză.

ADVERTISING

Iga Swiatek a atins câteva borne senzaționale după triumful de la US Open

Aceasta a trecut deja de pragul celor 10.000 de puncte în clasamentul WTA, având un avans aproape dublu față de locul 2, chiar Ons Jabeur.

De asemenea, pentru Iga este al şaptelea trofeu din acest sezon, după Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma şi Roland-Garros.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!