Prima reacție a șefului CNCD după scandările xenofobe care au oprit meciul dintre Sepsi și FCU Craiova: ”Salut aplicarea regulamentelor”

Prima reacție a șefului CNCD după scandările xenofobe care au oprit meciul dintre Sepsi și FCU Craiova: ”Salut aplicarea regulamentelor”

Președintele CNCD, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, a avut o primă reacție după incidentele grave din timpul partidei de Superligă dintre Sepsi OSK și FCU Craiova 1948, meci întrerupt defintiiv din cauza unor scandări xenofobe.

Csaba Asztalos, șeful CNCD, salută decizia „centralului” Andrei Chivulete, care a avut curajul să aplice regulamentele în vigoare, după ce a oprit partida în minutul 25, la auzul primelor scandări. Acestea s-au repetat și după cele 10 minute de pauză acordate de el și astfel a pus capăt jocului.

ADVERTISING

„S-a aplicat regulamentul, iar eu salut aplicarea regulamentului. Stadioanele nu trebuie să devină un loc în care se promovează intoleranța, incitarea la ură și discriminarea.

Fostul arbitru Marius Avram explică incidentele de la Sepsi - Craiova: ”Procedura are trei pași”

Înțeleg că pe stadioane sunt și exprimări mai dure, dar incitarea la ură, intoleranța, indecența nu-și au locul pe o scenă sportivă. Dimpotrivă!”, a sunat declarația lui Asztalos pentru cotidianul Gazeta Sporturilor.

Va avea loc o ședință a Comisiei de Disciplină FRF după aceste incidente, iar cel mai probabil FRF va acorda o victorie la masa verde celor de la Sepsi.

ADVERTISING

„Nu sunt patrioți cei care se manifestă așa, fac rău sportului din România, aceste comportamente trebuie să fie sancționate. Dacă se pot identifica persoanele care au aceste manifestări, ar fi și mai bine, ca sancțiunea să fie individualizată. Însă știm că galeriile au sprijinul clubului, e greu de crezut că se va implementa această idee a sancțiunii individuale”, a mai spus președintele CNCD.

Este pentru prima dată când un arbitru român ia o astfel de decizie în prima ligă a campionatului nostru.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!