Fostul arbitru Marius Avram explică incidentele de la Sepsi - Craiova: ”Procedura are trei pași”

Fostul arbitru Marius Avram explică incidentele de la Sepsi - Craiova: ”Procedura are trei pași”

Partida dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC U Craiova 1948 a fost întreruptă definitiv de arbitrul Florin Chivulete după izbucnirea unor scandări rasiste și xenofobe în tribune, la mijlocul primei reprize.

Este o premieră pentru România, acesta fiind primul meci de Liga 1 întrerupt definitiv de un arbitru după un astfel de tip de incidente.

Marius Avram, fostul arbitru internațional, a avut o reacție după această pățanie și a expus pe larg cum s-a derulat procedura și ce riscă cele două formații: ”În regulament, e specificată clar situația asta. Când aude arbitrul scandări xenofobe sau rasiste, trebuie să urmeze procedura în trei pași.

ADVERTISING

Meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova a fost suspendat definitiv din cauza scandărilor xenofobe

Pasul numărul unu, întreruperea jocului și anunțarea la stația de amplificare mesaje prin care să fie cerută oprirea scandărilor. Pasul numărul doi, oprirea pentru 10 minute a jocului și intrarea echipelor la vestiare, plus anunțarea la stație a consecințelor care vor apărea dacă scandările nu se opresc.

Moment istoric în România. Sepsi - FC U Craiova, OPRIT DEFINITIV din cauza scandărilor xenofobe

Pasul numărul trei, oprirea jocului. Chivulete a respectat toți cei trei pași. Sunt convins că nu făcea lucrul ăsta dacă nu existau argumente solide. Presiunea pe arbitru este să mai închidă ochii sau, în cazul ăsta, urechile. În cazul unor incidente grave, regulamentul prevede că formația vinovată va pierde meciul prin forfait. Dacă se constată că și spectatorii celuilalt club au participat la incidente grave, și celălalt club va pierde prin forfait. Comisia de Disciplină va decide ce se întâmplă. Eu cred că FCU Craiova va pierde cu 0-3”, puncta Avram după joc la microfonul DigiSport.

ADVERTISING

Scandările xenofobe au aparținut în primă fază suporterilor craioveni, astfel că este de așteptat ca Sepsi să primească victoria cu 3-0 la ”masa verde”. Cazul va fi judecat de către o Comisie de Disciplină a FRF.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!