Meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova a fost suspendat definitiv din cauza scandărilor xenofobe

Meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova a fost suspendat definitiv din cauza scandărilor xenofobe

Partida din Superligă dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe și FC U Craiova 1948 a fost întreruptă de arbitrul Florin Chivulete, care a trimis echipele la cabine din cauza scandărilor xenofobe din tribune.

Scandări care se pare că au plecat de la micuța galerie olteană prezentă la această deplasare din județul Covasna. Partida a început la ora 16 și a fost întreruptă de central în minutul 27. Se vor aștepta minim 10 minute pentru ca situația să se calmeze.

Chivulete mai întâi a oprit jocul și a transmis observatorului să trimită un mesaj prin crainicul stadionului, pentru ca aceste scandări să înceteze. Ele nu au încetat, astfel încât arbitrul a luat o decizie radicală, și deloc des întâlnită pe stadioanele țării noastre.

ADVERTISING

În momentul întreruperii, scorul era 0-0, după un start de joc echilibrat între cele două formații antrenate fiecare de către un manager italian, Cristiano Bergodi, respectiv Nicolo Napoli.

La zece minute de la reluare, arbitrii și jucătorii au revenit pe teren, însă scandările scandaloase din tribune au continuat. Ca atare, decizia finală a lui Chivulete a fost de a opri definitiv această partidă, urmând ca rezultatul să se decidă la masa verde!

La revenirea jucătorilor pe teren, manifestările xenofobe ale spectatorilor au continuat. Trebuie spus că scandările au venit din partea ambelor galerii totuși. Asta după ce suporterii lui FCU au strigat minute în șir „Afară, afară, cu ungurii din țară”, iar imediat după, spectatorii echipei gazdă au răspuns cu aceeași monedă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În continuare, în zilele ce vor veni, această speță va fi judecată de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF pe baza raportului evident scris de arbitrul Chivulete, dar și de observatorul FRF Octavian Goga.

Este pentru prima dată în istoria primei divizii din România când un meci de fotbal este întrerupt definitiv din cauza unor scandări xenofobe ale unor galerii.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!