Prima reacție a Federației Române de Tenis după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv

Prima reacție a Federației Române de Tenis după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a avut prima reacție după ce Simona Halep a fost suspendată provizoriu din circuitul mondial, în urma unui test pozitiv la substanța denumită Roxadustat.

Fostul jucător roman de top 100 ATP este convins că Simona Halep nu a consumat această substanță cu bună știință și oferă și un exemplu în acest sens, pe cel al campioanei europene la tir, Laura Coman, care a ieșit pozitivă și ea la un test anti-doping, din cauza faptului că a consumat mâncare contaminată în America de Sud.

ADVERTISING

„Departe de mine gândul că Simona ar putea face aşa ceva, mai ales că a avut o carieră strălucită şi bazată pe muncă. În perioada în care Simona a început ascensiunea şi bătea toate vedetele care dominau tenisul mondial, era verificată cam de 20 de ori pe an. Deci puţin probabil ca cineva să gândească că la rangul ei ar putea să se dopeze. Ea întotdeauna a fost o sportivă care a jucat şi a câştigat corect. Eu exclud varianta dopajului. Din punctul meu de vedere situaţia nu este clară. Până nu apare a doua probă, până nu va fi verificat, să se vadă exact ce s-a întâmplat, nu putem lua noi o hotărâre sau o decizie definitivă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acum trei–patru ani, când eram preşedintele clubului Dinamo, la fel a căzut că un trăsnet informaţia că Laura Coman, marea noastră campioană de la tir, că ar fi fost prinsă dopată undeva în America de Sud. Şi până la urmă au constatat că era vorba de mâncare, de ceea ce mâncase ea, un T-bone care era contaminat. Cantitatea era infimă, nu era o cantitate foarte mare care să influenţeze performanţă. Eu cred că şi la Simona este ceva asemănător”, a sunat declarația lui Cosac, conform Radio Constanța.

ADVERTISING

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a subliniat că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa.

Halep era locul 9 WTA la auzul acestei vești, iar testul picat pozitiv l-a făcut după eliminarea din turul I de la US Open în fața ucrainencei Daria Snigur.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!