Paralelă între cazurile de dopaj Simona Halep și Maria Sharapova, făcută de cunoscutul jurnalist Ben Rothenberg: "Acuzații mult mai grave"

Paralelă între cazurile de dopaj Simona Halep și Maria Sharapova, făcută de cunoscutul jurnalist Ben Rothenberg: "Acuzații mult mai grave"

Simona Halep este în prezent suspendată provizoriu de la toate meciurile de tenis din circuitul mondial după ce a fost testată pozitiv la un meci de la US Open cu substanța denumită roxadustat.

Un cunoscut jurnalist american specializat pe tenis, Ben Rothenberg, a vorbit despre această situație delicată în care Halep e implicată și a încercat să facă și o paralelă între cazul său și cel al Mariei Sharapova, suspendată și ea în trecut pentru consumul de meldonium.

Rothenberg consideră că schimbările dese de staff din ultima perioadă nu i-au făcut bine româncei de 31 de ani: "Vorbim despre o sportivă care a fost mereu atentă la tot ce ia și nu a ridicat suspiciuni de acest gen. Ca atare, a fost o mare durere și uimire, în contextul în care nimeni nu a bănuit-o de ceva necurat. A fost un an ciudat pentru Simona Halep, a fost un an al schimbărilor. A renunțat la mare parte din vechiul staff, inclusiv la managerul ei vechi, Virginia Ruzici. S-a dedicat total echipei lui Patrick Mouratoglou. A fost un an destul de haotic, care se termină cu acest scandal de dopaj. Este al doilea mare scandal de acest gen, după cel în care a fost implicată Maria Sharapova. Cu siguranță că acest lucru nu face bine sportului", puncta americanul pentru AlephNews, citat de EuroSport.

ADVERTISING

Decizie radicală luată în calcul de Simona Halep în plină suspendare pentru dopaj - surse

Este fără îndoială cel mai mediatizat scandal de dopaj din tenisul feminin, de la Sharapova încoace, cu care Rothenberg a încercat să lege o paralelă: "Sunt asemănări și deosebiri între cele două cazuri. La prima categorie aș menționa faptul că aceste scandaluri au venit în partea a doua a carierelor celor două, după împlinirea vârstei de 30 de ani.

La ambele, s-a întâmplat la peste doi ani după ultimul titlu de Grand Slam cucerit, într-un moment în care erau încă în top, dar nu mai erau în vârful ierarhiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din punct de vedere al diferențelor, trebuie să spunem că Sharapova a susținut că lua meldonium de 10 ani. La un moment dat, substanța activă din el a intrat pe lista interziselor, iar Sharapova a explicat că ea nu a știut acest lucru. În cazul meldoniumului, specialiștii nu au ajuns la o concluzie clară cu privință la modul în care ajută sau nu un sportiv.

La Simona, nu știm mare lucru. Nici ea nu are răspunsul pentru ce s-a întâmplat, dacă ne uităm la declarațiile ei. Dar în cazul ei lucrurile sunt mai serioase, pentru că roxadustat are un statut clar pe lista substanțelor interzise. Face parte din categoria EPO și e foarte probabil ca Simo să aibă de-a face cu acuzații mult mai grave decât Sharapova", a mai adăugat jurnalistul american.

ADVERTISING

Halep riscă o suspendare de chiar 4 ani, aceasta fiind limita maximă, însă cu siguranță va merge la TAS cu un dosar care trebuie să fie foarte bine instrumentat și documentat.

Roxadustat este o substanță destinată medicamentelor pentru tratamentul anumitor tipuri de anemii și stimulează producția endogenă de eritropoietină și producția de hemoglobină și celule roșii din sânge.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!