Șeful Agenției Anti-Doping poloneze, verdict dur în cazul Simonei Halep: „Suspendare de 4 ani!”

Șeful Agenției Anti-Doping poloneze, verdict dur în cazul Simonei Halep: „Suspendare de 4 ani!”

Suspendarea Simonei Halep din cauza unui test pozitiv anti-doping a ajuns rapid și în presa internațională, acolo unde foarte mulți specialiști și oameni de tenis au vorbit despre această veste șoc.

Românca de pe locul 9 WTA momentan are de acum o misiune infernală în a-și proba nevinovăția, având în vedere că substanța descoperită la testul pozitiv, Roxadustat, este una considerată extrem de gravă, din aceeași clasă cu EPO, eritropoietina.

Michal Rynkowski, directorul Agenției Poloneze Anti-Doping (POLADA), este extrem de dur cu sportiva noastră de 31 de ani și crede că suspendarea în cazul acesteia va fi una maximă, de 4 ani: „Nu a luat aspirină sau vitamina C! Utilizarea accidentală, în contextul consumului unui produs contaminat cu această substanță, ar fi, prin urmare, puțin probabilă.

ADVERTISING

Avem de-a face cu o substanță care nu este utilizată pe scară largă și numărul de articole științifice despre ea este, de asemenea, limitat. Nicio variantă nu poate fi exclusă, dar contaminarea este puțin probabilă”, a spus Michal Rynkowski, într-un interviu pentru portalul Sport.pl.

”Roxadustat este o substanță nespecifică, astfel încât jucătorii suportă consecințe grave. Pedeapsa standard în această situație este suspendarea pe o perioadă de 4 ani. Dacă dovedește că substanța a fost folosită în mod neintenționat, suspendarea poate fi redusă la doi ani”, a mai subliniat Rynkowski.

ADVERTISING

Un arbitru TAS detaliază modalitățile prin care Simona Halep se poate apăra după suspendarea pentru dopaj

Rămâne de văzut cum va proba Simona Halep prezența acestei substanțe în corpul său, o substanță folosită în tratamentul anemiilor grave, dar și în cazul insuficiențelor renale cronice, pe scurt a pacienților sub dializă.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!