Președintele FRT, despre cazul Simonei Halep: "Nu te poți bate cu un colos de zeci de miliarde de dolari"

Președintele FRT, despre cazul Simonei Halep: "Nu te poți bate cu un colos de zeci de miliarde de dolari"

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a vorbit despre cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep.

Cosac spune că acest caz este atât de complicat întrucât este implicată și industria farmaceutică, iar Agenția Internațională de Integritate a Tenisului nu dorește să supere pe cineva.

"Este poate prea dur spus 'mafia', dar industria farmaceutică, această industrie care este de zeci, sute de miliarde anual, sunt convins că dictează ceea ce se întâmplă pe piață. Industria farmaceutică este un colos de zeci de miliarde de dolari cu care nu te poți bate!", a spus Cosac pentru ProSport.

ADVERTISING

De asemenea, Cosac a menționat că a discutat inclusiv cu David Haggerty, șeful Federației Internaționale de Tenis, despre cazul Simonei.

"Am vorbit, tangențial, cu David Haggerty și i-am adus aminte de Simona. El mi-a zis că este un subiect extrem de sensibil. A spus să lăsăm autoritățile să se pronunțe!", a completat Cosac.

Amintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din 2022.

ADVERTISING

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!