Presa spaniolă face un pronostic interesant legat de naționala României: "Avem motive să credem că poate fi una dintre surprizele EURO 2024"

Presa spaniolă face un pronostic interesant legat de naționala României: "Avem motive să credem că poate fi una dintre surprizele EURO 2024"

România este în grupă cu Belgia, Slovacia și un alt adversar ce se va afla după un play-off din ruta B a Nations League, iar jurnaliștii spanioli cred despre noi că putem fi surpriza următoarelor Campionate Europene.

Cunoscuta publicație iberică AS a realizat un portret al fiecărei națiuni participante la EURO, iar despre România a avut numai cuvinte de laudă, amintind că 2024 va fi a șasea participare a tricolorilor la un European, prima după opt ani.

Ei au scris despre parcursul fără pată al României în preliminarii, dar și despre singura victorie a României la un EURO, acel 3-2 de vis cu Anglia în 2000: "Selecționata română a obținut calificarea pentru Campionatul European întrun mod impecabil, terminând neînvinsă o grupă cu Elveția și Israel. Absenți în 2020, au ajuns la acest turneu final cu o încredere debordantă după ce au reușit să urce până în Urna 2 la tragerea la sorți.

ADVERTISING

A fost prezentă la cinci Campionate Europene și au reușit să câștige o singură partidă, în 2000. Avem motive să credem că România ar putea fi una din surprizele campionatului", scriu jurnaliștii spanioli de la AS. "A făcut o treabă bună la Cluj, dar nu a reușit mare lucru la primele sale partide ca selecționer. Dar s-a descătușat în prelimiinarii. A reușit să realizeze un mix din generații distincte, cum se întâmplă în centrul defensivei cu Burcă (30 de ani) și Drăgușin (21 de ani)", mai scrie presa iberică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România va juca pe 17, 22 și 26 iunie meciurile din grupă la EURO, având șanse mari de data aceasta să ieșim din această fază, lucru care s-a mai întâmplat doar o singură dată, în 2000.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!