Ciprian Marica face o analiză dură a grupei României la EURO 2024: ”Ne sunt net superiori”

Ciprian Marica face o analiză dură a grupei României la EURO 2024: ”Ne sunt net superiori”

Echipa națională a României a picat într-o grupă teoretic accesibilă la EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului din ruta B a Nations League, foarte probabil Ucraina.

Deși foarte multă lume a fost mulțumită după evenimentul de la Hamburg, fostul internațional Ciprian Marica ne aduce cu picioarele pe pământ și spune că adversarii noștri ne sunt net superiori, el nesperând la o calificare.

Marica avertizează că Belgia ne e net superioară, dar că și Slovacia e peste noi: „Dacă până nu de mult nu ne gândeam că ne calificăm, acum tragem speranțe că avem o grupă accesibilă și că putem merge mai departe. Numele contează, nouă nu ne sună Belgia cum ne sună Spania, cum ne sună Franța... uităm că acolo e un Lukaku. E o echipă fantastică, e câștigătoare de grupă. Să fim realiști, ne sunt net superiori. Venim după o calificare, după jocuri bune. Va fi o grupă a morții, aș putea spune, chiar dacă mulți spun că e o grupă norocoasă. Slovacia e o echipă cu jucători de 55 de milioane de euro, cum e cazul lui Skriniar de la PSG, este cazul lui Lobotka, de la Napoli.

ADVERTISING

N-avem astfel de jucători în lot. Dacă ne sună bine, haideți să nu fim prea optimiști. N-am picat atât de bine pe cât visăm. Sunt două echipe naționale cu jucători net superiori echipei noastre naționale. Suntem cea mai ieftină echipă națională de la acest turneu final”, a declarat Marica, fost jucător la Steaua și Dinamo, actualmente acționar la Farul, pentru sport.ro.

România va începe aventura la EURO pe 17 iunie, cu meciul contra câștigătoarei rutei B din Nations League, apoi va urma duelul cu Belgia pe 22 și ultima rundă cu Slovacia pe 26 iunie.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!