Posibilul adversar al României în optimile EURO 2024, dacă echipa națională trece de faza grupelor

Posibilul adversar al României în optimile EURO 2024, dacă echipa națională trece de faza grupelor

România și-a aflat grupa de la EURO 2024, turneu final care are loc în Germania anul viitor între 14 iunie și 14 iulie.

Știm doar doi adversari în acest moment, e vorba de Belgia și Slovacia, iar al treilea se va stabili în urma unui baraj dintre Israel, Ucraina, Bosnia și Islanda. Marele obiectiv al tricolorilor este calificarea în optimi, acolo unde însă putem da peste un nume mare al fotbalului european.

Totul va depinde de poziția pe care vom termina, iar calculele hârtiei ne dau favoriți să venim pe 2 în grupă, în spatele Belgiei, dar peste Slovacia și, ipotetic, Ucraina. Dacă vom termina pe locul 2 în grupa E, vom evolua cu locul 2 din grupa D, pe 1 iulie la Dusseldorf, iar adversarul poate fi una dintre Olanda, Franța, Austria sau Polonia/Țara Galilor.

2024 UEFA Euro Cup Draw: Full group seedings ft. France, England, Germany and more | FOX Soccer

De asemenea, dacă terminăm pe 3, atunci există posibilitatea ca România să evolueze împotriva Spaniei sau a Angliei, formații ce se află în grupa B și C, dacă acestea își câștigă grupele. Într-un caz mai puțin așteptat, și anume acela ca echipa noastră să își câștige grupa, atunci există și posibilitatea să întâlnim Germania sau Franța, dar pentru asta trebuie ca cei doi granzi să termine pe locul 3 în grupa A sau B și să obțină calificarea.

ADVERTISING

Italia este campioana en-titre de la EURO, iar România se va afla la a șasea participare la un turneu final european, singura dată când am ieșit din grupe fiind în 2000.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!