Temperaturile scad brusc și accentuat în toată țara

Temperaturile scad brusc și accentuat în toată țara

După o zi de sâmbătă mult mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii decembrie, un front rece aduce seara un val de ploi și duminică o scădere bruscă și puternică a temperaturilor, în special în vestul și nordul țării.

De noaptea trecută vremea a intrat într-un proces de răcire semnificativă, începând cu regiunile vestice, iar temperaturile vor scădea și cu 20 de grade Celsius de la o noapte la alta, anunță meteorologii.

O scădere a temperaturilor s-a făcut simțită, începând de sâmbătă seara, în nord-vest, iar duminică în restul regiunilor, în special în centru și în sud-vest, urmând ca de luni valul de frig să cuprindă toată țara, potrivit Meteo & Radar.

ADVERTISING

Pe parcursul zilei de duminică, ploile se vor transforma în ninsori locale, îndesebi la munte și în vest, nord și centru.

În vest și în nord, maximele abia vor ajunge duminică la 2 grade, fiind așteptate și ninsori ușoare, iar duminică noapte va fi ger, cu minime până la circa -7 grade.

În sud-estul țării sunt așteptate ploi.

Bună dimineața! Deși suntem în decembrie, maximele vor ajunge astăzi până la 18-19 grade, cu mult peste normalul acestei...

Publicată de Meteo & Radar România pe Vineri, 1 decembrie 2023

Minimele vor scădea și în celelalte regiuni sub pragul de îngheț, cu excepția Munteniei, unde duminică noapte temperaturile nu vor scădea sub 0 grade. Luni, însă, valul de frig va ajunge și în sud-est, iar temperaturile minime vor scădea și acolo sub pragul de îngheț în noaptea de luni spre marți.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Treptat, pe măsură ce ne vom apropia de mijlocul săptămânii viitoare, temperaturile vor crește ușor și vom ajunge în limitele normale ale acestei perioade.

Cum va fi vremea la București

Și în București, de duminică dimineață se răcește.

În intervalul orar 8:00 - 14:00, valorile termice vor scădea față de ziua anterioară, astfel că temperatura maximă va fi de 11-12 grade. Cerul va fi noros și temporar va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇