Presa scoțiană scrie despre dilema lui Gerrard în ce-l privește pe Ianis Hagi

Presa scoțiană scrie despre dilema lui Gerrard în ce-l privește pe Ianis Hagi

Antrenorul lui Ianis Hagi la Rangers, Steven Gerrard, se confruntă cu niște alegeri cruciale înainte de marele derby al fotbalului britanic, de sâmbătă, contra celor de la Celtic.

Fosta legendă a lui Liverpool trebuie să aleagă cel mai inspirat prim 11 pe care să-l trimită pe teren în Old Firm, iar pe listă se află și fiul lui Gică Hagi.

”Pentru tridentul său din atac, Gerrard are o dilemă în ce-l privește pe Ianis Hagi, care este în formă, și care a început ca titular în ultimele trei meciuri, creând constant ocazii de gol.

ADVERTISING

Însă playmakerul român s-ar putea întoarce pe banca de rezerve, sâmbătă”, scrie The Scotsman.

Chiar și așa, sursa citată notează că Ianis Hagi ar urma să pună capăt așteptării pentru un debut în Old Firm, și că este un concurent serios pentru a începe meciul ca titular.

”Când a ajuns la Rangers în ianuarie, Hagi a declarat că posibilitatea de a juca într-un derby contra lui Celtic a fost unul dintre principalele motive pentru mutarea în Scoția.

Însă în luna martie fotbalul scoțian a fost suspendat cu două zile înainte ca românul să apară titular contra lui Celtic pe Ibrox.

ADVERTISING

Hagi a ratat prezența din nou în octombrie, când a fost rezervă neutilizată în victoria lui Rangers, 2-0, pe Celtic Park.

Însă jucătorul de 22 de ani și-a făcut din nou loc în primul 11 al lui Gerrard în ultimele săptămâmi, contribuind cu două goluri și două pase decisive în ultimele patru meciuri de campionat”, mai scrie The Scotsman, care a lăudat și calitățile tehnice ale lui Ianis.

”Ianis Hagi a înflorit recent, după golul victoriei contra lui Hibernian de Boxing Day, și pasa de gol pentru Roofe contra lui St. Mirren, de la mijlocul săptămânii”, scrie și Daily Record.

ADVERTISING

Ianis Hagi are 4 goluri și 10 pase decisive pentru echipa sa, în 25 de meciuri în acest sezon, în toate competițiile.

După ce a reușit, miercuri, încă o pasă decisivă pentru Glasgow Rangers, românul așteaptă nerăbdător marele meci de sâmbătă, împotriva celor de la Celtic.

Celtic se află pe locul al doilea, la 16 puncte în spatele lui Rangers, dar cu trei partide mai puțin jucate. Rangers a ajuns la 59 de puncte din 21 de meciuri, având 19 victorii și două egaluri, golaveraj incredibil, 56-5. Dacă nu va pierde, Rangers are șanse foarte mari să câștige titlul de campioană, la 10 ani distanță de la ultimul.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇