Presa internațională, la picioarele Simonei Halep, după calificarea în sferturile turneului de la Antipozi

Presa internațională nu a putut sta deoparte de acest subiect al calificării Simonei Halep în sferturile de la Australian Open, după un meci strălucit făcut în fața campioanei de la Roland Garros, tânăra de 19 ani Iga Swiatek.

Simona a întors soarta partidei de la 0-1 la seturi și a mers mai departe în sferturi după un 3-6, 6-1, 6-4 cu poloneza.

Simona Halep se califică în sferturile Australian Open după o revenire superbă în fața lui Iga Swiatek

Site-ul oficial al turneului de la Australian Open, prin pagina sa de Twitter, a parafrazat o cunoscută poezie din engleză pentru a celebra această mare victorie a româncei: ”Trandafirii sunt roșii, violetele albastre, Swiatek a câștigat primul set, dar Simona pe următoarele două”, scriau, glumeț, australienii, pe Twitter.

O analiză mai profundă a fost realizată de cunoscutul cotidian francez L'Equipe: ”După ce și-a dat seama că a fost mult prea pasivă în jocul său în primul set, românca Simona Halep și-a pus în mișcare întregul arsenal și a pus multa putere în fiecare minge. Nivelul de joc al polonezi a scăzut dramatic și a început să comită din ce în ce mai multe greșeli. Fosta lidera mondial WTA a fost impecabilă la serviciu, unde în setul 2 a pierdut doar 4 puncte! Simona e în continuare la butoane la acest turneu de Mare Șlem. Swiatek nu și-a mai regăsit deloc ritmul din prima manșă și a pierdut, fatal”, au punctat cronicarii francezi.

ADVERTISING

Și britanicii de la BBC au scris câteva rânduri după marea victorie a Simonei: ”Fosta campioană de la Roland Garros a fost eliminată de la Australian Open după o mare luptă dată pe teren de Simona Halep. Care o va întâlni din nou, la 2 ani de la finala de la Wimbledon pe Serena Wiiliams. Experiența în joc a româncei a prevalat astăzi”.

525.000 de dolari australieni (aproximativ 335.000 de euro) este premiul pentru atingerea acestei faze a competiției, pentru Simona Halep.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

LIVE Liga 1: Meciurile de duminică

Simona Halep scrie o nouă filă în cartea de istorie a tenisului, după victoria cu Swiatek

Prima reacție a Simonei Halep după calificarea în sferturile Australian Open

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!