Presa din Spania vine cu un anunț îngrozitor: Câți ani de suspendare riscă Simona Halep

Presa din Spania vine cu un anunț îngrozitor: Câți ani de suspendare riscă Simona Halep

Simona Halep riscă să-și încheie cariera după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a WADA (Agenția Mondială Antidoping).

Publicația spaniolă AS anunță că roxadustat este „o substanță inclusă de Agenția Mondială Antidoping în aceeași secțiune cu eritropoietina (EPO), iar sancțiunea prevăzută pentru astfel de infracțiuni este de patru ani„.

"Roxadustat este o substanță clasificată de AMA drept „nespecifică”, adică una dintre cele care este greu de demonstrat că a intrat accidental în organism din cauza unui tip de contaminare alimentară, de exemplu.

ADVERTISING

Roxadustat, care este comercializat ca Evrenzo, este inclus de Agenția Mondială Antidoping în aceeași secțiune cu eritropoietina (EPO), iar sancțiunea prevăzută pentru astfel de infracțiuni este de patru ani.

Acest medicament este utilizat pentru tratarea anemiei la pacienții cu complicații renale deoarece crește producția de globule roșii care facilitează transportul oxigenului în sânge. Asta, în sport, este sinonim cu o rezistență mai mare", notează publicația în cauză.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului pentru un test pozitiv la US Open din acest an.

ADVERTISING

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, astăzi, ca Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!