Cristian Tudor Popescu, despre suspendarea Simonei Halep pentru dopaj: "M-am uitat și eu ce reprezintă acea substanță"

Cristian Tudor Popescu, despre suspendarea Simonei Halep pentru dopaj: "M-am uitat și eu ce reprezintă acea substanță"

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre suspendarea provizorie pentru dopaj a Simonei Halep.

Jurnalistul nu vede ce motive ar fi avut Simona să apeleze la roxadustat, substanță aflată pe lista interzisă a WADA.

"Am impresia că trăiesc într-un film al absurdului. Sunt trei aspecte pe care vreau să le detaliez. M-am uitat și eu ce reprezintă acea substanță. Se administrează bolnavilor cu probleme la rinichi, în stare gravă. Reacțiile adverse sunt îngrozitoare: hipertensiune pulmonară, poți să faci cheaguri din cauza ei, hiperpotasemie, vertij. Ți se poate face rău de la acest medicament, nu ai niciun motiv pentru care să îl iei. În plus, am citit că există o comisie internațională, care face un studiu special pentru ca substanța să fie retrasă de la administrare chiar și bolnavilor pentru că este prea novică", a spus Cristian Tudor Popescu pentru ProSport.

ADVERTISING

"În al doilea rând, Simona Halep nu a avut niciodată probleme cu anduranța. Ea este prin excelență o maratonistă a acestui sport. De ce să iei ceva în plus pentru asta? Nu e logic. Ea are alte probleme, cu spatele, cu acel genunchi care s-a 'stricat', cu acea ruptură musculară, dar alea nu se rezolvă prin acea substanță. Și mai este un lucru pe care vreau să îl subliniez. Dacă am alinia toți jucătorii și jucătoarele de tenis din lume, i-aș împărți în două categorii dacă m-ai întreba despre care cred că ar fi în stare să se dopeze. Despre unii aș zice că nu aș comenta, iar despre alții, foarte puțini, aș spune că sunt convins că nu ar face asta niciodată. Din acest grup, al doilea, face parte și Simona Halep. Nu cred că e posibil ca ea să ia, intenționat, o astfel de substanță", a adăugat gazetarul.

ADVERTISING

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului pentru un test pozitiv la US Open din acest an.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, astăzi, ca Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!