Poziție tranșantă a lui Horia Tecău în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Cineva să-și asume responsabilitatea”

Poziție tranșantă a lui Horia Tecău în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Cineva să-și asume responsabilitatea”

Suspendarea drastică a Simonei Halep, care a fost exclusă din tenisul mondial 4 ani de către tribunalul Sports Resolution din Londra, a surprins neplăcut pe toți cei din lumea tenisului.

Iar o figură importantă este și Horia Tecău, fostul partener al Simonei la dublu mixt, în prezent căpitan nejucător al României în echipa de Fed Cup. Acesta nu și-a ascuns mirarea în ceea ce privește această suspendare uriașă. Și spune că oamenii din staff-ul Simonei care au sfătuit-o prost, trebuie să își asume responsabilitatea.

ADVERTISING

„E un moment foarte dificil pentru Simona. Suspendarea de 4 ani e una dură. Cumva simțeam că urma să vină o suspendare, având în vedere cât se tot analiza acest caz. Dar în sinea mea speram să fie cât mai mică. Mă gândeam că a stat deja un an și speram să mai stea încă vreo 6 luni. Ar fi fost o victorie.

Dar mi se pare enorm că a primit 4 ani. Eu îmi doresc ca ea să fie bine, să se simtă bine și să vadă că are parte de susținere. Toți cu care am vorbit sunt șocați. Știm cât de corectă e Simona și cât de mult a muncit. Credem în ea în continuare. Știu că se va apăra până la capăt pentru a arăta că e nevinovată și pentru a-și încheia cariera cu o imagine bună. Nu e plăcut prin ce trece, dar noi suntem alături de ea. România e alături de ea. Am încredere că va trece peste și se va simți împăcată că lumea o crede. Avem speranța că la TAS suspendarea se va reduce.

Mi-ar plăcea ca cineva să-și asume responsabilitatea pentru această situație. Măcar pentru ea. Ca ea să știe «Poate am luat ceva contaminat, dar nu am luat-o conștient». Ar însemna mult. . Nu vreau să fac alte scenarii. Mi se pare șocant ce s-a întâmplat. Nu știu ceva clar. Ceva nu se leagă. Halep e o femeie tânără. A realizat totul și a inspirat atâția copii. Trebuie să simtă asta. Asta e mai mult decât orice turneu pe care l-ar putea juca în viitor”, a spus Horia Tecău în emisiunea „Așii tenisului”, de la DigiSport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Halep are timp 21 de zile pentru a ataca această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În caz că nu va avea câștig de cauză și acolo, Simona va trebui să aștepte data de 6 octombrie 2026 pentru a reveni în tenisul de clasă mondială..

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!