Paula Badosa vorbește deschis despre lupta cu depresia: "Am avut probleme de sănătate mintală"

Paula Badosa vorbește deschis despre lupta cu depresia: "Am avut probleme de sănătate mintală"

Cunoscuta tenismenă spaniolă Paula Badosa vorbește despre un subiect poate tabu în sportul alb, acela despre lupta cu diversele probleme de sănătate mintală, cea mai gravă fiind fără îndoială depresia.

Sportiva de top 10 WTA spune că s-a luptat ani de-a rândul cu acest dușman nemilos invizibil, unul dintre motive fiind și acela al comparației făcute de presă între ea și Maria Sharapova, multipla campioană de Mare Șlem.

Iberica recunoaște că încă de foarte tânără fiind, oamenii din jur au început să aibă așteptări mari de la ea, lucru care i-a cauzat fără îndoială în carieră: "Mi s-a spus că voi fi următoarea Maria Sharapova. Eram tânără și nu eram pregătită pentru o asemenea presiune și astfel de așteptări. A fost foarte nesăbuit să cred că pot câștiga fiecare meci. Câțiva ani am suferit de depresie și anxietate. Am avut probleme de sănătate mintală. Creierul meu nu era pregătit să asculte toate aceste lucruri și să concureze. Nu eram destul de matură ca să înțeleg cum să fac față acestor emoții. Timp de doi sau trei ani am încercat să mă lupt cu depresia. A fost foarte greu, pentru că nu am urcat în clasament și am pierdut foarte mult", a punctat Badosa într-un interviu pentru WTA, citată de TennisWorldUSA.

Badosa a fost eliminată recent în sferturile de la San Diego și a pierdut 5 locuri în clasamentul WTA, urmând ca de luni să ajungă pe poziția 9, imediat sub Simona Halep, care va urca pe 8, deși nu mai joacă din august.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!