Paula Badosa deschide un subiect tabu în tenisul mondial: „Am avut multe probleme psihice, mintea mea nu era pregătită”

Paula Badosa deschide un subiect tabu în tenisul mondial: „Am avut multe probleme psihice, mintea mea nu era pregătită”

Fosta jucătoare de pe locul 2 mondial WTA, iberica Paula Badosa, actualmente doar 31 WTA, a făcut câteva dezvăluiri despre problemele severe prin care a trecut în circuitul mondial de tenis.

Badosa a fost rapid asemănată cu Maria Sharapova, atât prin prisma frumuseții ei, dar și prin prisma jocului etalat. Dar această comparație i-a adus mai degrabă neplăceri. Lucruri pe care le-a povestit jucătoarea din Spania într-un interviu pentru englezii de la The Sun:

„Nu m-a deranjat că am fost comparată cu o legendă foarte elegantă, care a jucat foarte bine tenis. Dar nu eram obișnuită cu presiunea care a fost pusă pe mine și nu am știut cum să mă descurc. Toată lumea aștepta de la mine să fiu în Top 10 la 18 ani, dar nu eram pregătită mental și fizic pentru asta.

ADVERTISING

Am avut multe probleme psihice pentru că mintea mea nu era pregătită să asculte aceste lucruri. Timp de doi sau trei ani am încercat să mă lupt cu depresia. A fost foarte greu, pentru că nu am urcat în clasament și am pierdut foarte mult”.

Paula Badosa vs Simona Halep | Match Highlights | Wimbledon 2022

Paralela cu Sharapova a făcut pe mulți oameni să creadă, susține Badosa, că Paula poate căștiga orice meci din circuit, indiferent în fața cărui adversar: ”Câțiva ani am suferit de depresie și anxietate. Am avut probleme de sănătate mintală. Creierul meu nu era pregătit să asculte toate aceste lucruri și să concureze. Nu eram destul de matură ca să înțeleg cum să fac față acestor emoții.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Timp de doi sau trei ani am încercat să mă lupt cu depresia. A fost foarte greu, pentru că nu am urcat în clasament și am pierdut foarte mult”, a mai adăugat Badosa.

Pentru Badosa va urma turneul pe zgura indoor de la Stuttgart, din Germania. Cea mai bună poziție din clasamentul WTA a fost numărul 2 pentru sportiva de 25 de ani.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!