Patronul rus Roman Abramovich predă „administrarea și îngrijirea lui Chelsea” unei fundații caritabile

Patronul rus Roman Abramovich predă „administrarea și îngrijirea lui Chelsea” unei fundații caritabile

Celebrul miliardar rus Roman Abramovich, patronul celor de la Chelsea Londra, actuala campioană din Champions League, va ceda patronajul clubului alb-albastru unei fundații caritabile, în lumina invaziei Ucrainei de către Rusia.

Oligarhul care a cumpărat acest club de Premier League în 2003 a cedat sâmbătă întregul patronaj al clubului către administratorii fundației caritabile a acestuia, după cum anunță cotidianul The Guardian.

Acest anunț vine imediat după măsurile dure care se iau în Europa față de oamenii de afaceri ruși care au legături cu Vladimir Putin, cel care a ordonat invazia Ucrainei acum trei zile. Și cu doar o zi înainte de finala Cupei Ligii cu Liverpool de duminică seara.

ADVERTISING

„În timpul celor aproape 20 de ani în care am deținut Chelsea FC, mi-am considerat întotdeauna rolul de custode al clubului, a cărui sarcină este să ne asigurăm că avem cât mai mult succes astăzi, precum și să construim pentru viitor, în timp ce de asemenea clubul trebuie să joace un rol pozitiv în comunitățile noastre”, puncta Abramovici într-un comunicat remis presei britanice.

„Întotdeauna am luat decizii având în vedere interesul clubului. Eu rămân dedicat acestor valori. De aceea, le ofer astăzi administratorilor fundației caritabile a lui Chelsea administrarea și îngrijirea Chelsea FC”, mai adăuga marele om de afaceri rus.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sub conducerea sa, Chelsea a câștigat cinci trofee de Premier League și Cupa Angliei, pe lângă Liga Campionilor de două ori.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!