Chelsea a câștigat finala Campionatului Mondial al cluburilor

Chelsea a câștigat finala Campionatului Mondial al cluburilor

Gruparea engleză Chelsea Londra, campioana en-titre din Champions League, s-a impus în ultimul act din CM al cluburilor, acolo unde a trecut la limită de brazilienii de la Palmeiras.

Britanicii s-au impus în prelungiri cu scorul de 2-1. Scorul a fost deschis de Lukaku, în minutul 55, care a trimis perfect cu capul din apropierea porții, după o centrare de efect a lui Odoi.

Veiga a egalat pentru sud-americani 10 minute mai târziu, după un penalti obținut la capătul unui henț făcut de Thiago Silva în careu.

S-a mers în prelungiri, acolo unde Chelsea a dat lovitura de grație în minutul 117. Kai Havertz a înscris de la punctul cu var, după ce arbitrul partidei a dictat penalti la capătul unui alt henț, de data aceasta comis de fundașul Luan.

ADVERTISING

Finala a avut loc pe stadionul ''Mohammad Bin Zayed'' din Abu Dhabi. De amintit că Havertz a fost omul care a adus și Champions League pentru Chelsea, după singurul gol marcat în finala UCL cu Manchester City din luna mai a anului trecut.

În minutul 120+6, același Luan (Palmeiras) a fost eliminat. În 2012, Chelsea mai juca o finală de CM al cluburilor, pierdută însă atunci la Yokohama cu Corinthians, tot Brazilia, scor 0-1.

Echipele de start:

Chelsea: Mendy – Christensen, Silva, Rudiger – Azpilicueta, Kante, Kovacic, Hudson-Odoi – Mount, Lukaku, Havertz.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rezerve: Alonso, Arrizabalaga, Barkley, Bettinelli, Chalobah, Jorginho, Kenedy, Niguez, Pulisic, Sarr, Werner, Ziyech.

Palmeiras: Weverton – Piquerez, Luan, Gomez, Rocha – Ze Rafael, Danilo – Gustavo Scarpa, Veiga, Dudu – Rony.

Rezerve: Atuesta, Breno Lopes, Deyverson, Jailson, Jorge, Kuscevic, Marcelo Lompa, Mateus, Mayke, Murilo Cerqueira, Rafael Navarro, Wesley.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!