Oțelul Galați promovează în prima ligă din România după o pauză de opt ani. Dinamo va merge doar la baraj

Oțelul Galați promovează în prima ligă din România după o pauză de opt ani. Dinamo va merge doar la baraj

Oțelul Galați revine pe prima scenă a fotbalului românesc, acolo unde ultima dată era prezentă abia în 2015. După ultimele rezultate din ultima etapă a ligii secunde, Dinamo București va merge la baraj, acolo unde o va întâlni pe FC Argeș.

În ultima rundă, Oțelul s-a impus după un meci cu multe emoții în fața Unirii Dej, ultima clasată din L2, scor 1-0, gol din penalti marcat de Gorovei în minutul 70, nou-intrat pe gazon în acea perioadă de timp.

Tot în Moldova, duminică la prânz, dar în dulcele târg al Ieșilor, Poli a trecut clar de Dinamo București, scor 4-1, o echipă cu o apărare i-am putea spune comică, cu grave erori defensive care au și condus la cele 3 goluri primite, dar și la multele șanse irosite de trupa în alb-albastru, condusă de pe bancă de Leo Grozavu. Cele două duble realizate de Robert Ion și Alexandru Musi au făcut diferența în Copou.

ADVERTISING

Poli Iași și Otelul merg așadar la braț în Liga 1 după această etapă, în timp ce Dinamo și Gloria Buzău vor încerca să intre în prima ligă la baraj, acolo unde le vor întâlni pe FC Argeș și UTA Arad.

Oțelul a fost campioana României în 2011, apoi a jucat în Champions League anul următor, a strâns 22 de milioane de euro, dar clubul a dat faliment total inexplicabil în scurt timp..La 12 ani de la titlul sărbătorit pe teren, tot cu același antrenor, Dorinel Munteanu, astăzi Oțelul scrie din nou o pagină importantă în istoria clubului, revenind în elita fotbalului nostru. Peste 12.000 de oameni au asistat la meci, pe vechiul stadion gălățean.

ADVERTISING

Rezultatele complete din ultima etapă de L2:

CSA Steaua - Gloria Buzău 4-2 (Drăghici 7, Chipirliu 33, Pacionel 45, Chunchukov 48 / Dudu 24, Godwin 64)
Poli Iași - Dinamo 4-1 (R.Ion 9, 14, Musi 49, 79 / Ghezali 23)
Oțelul Galați - Unirea Dej 1-0 (Gorovei 70 - penalti)

Iar clasamentul se termină astfel: 1. Poli Iași 60 pct., 2. CSA Steaua 52 (fără drept de promovare, desigur), 3. Oțelul 49, 4. Dinamo 46, 5. Gloria Buzău 42, 6. Unirea Dej 40.

Barajele de menținere/promovare arată mai exact astfel: UTA - Gloria Buzău și FC Argeș - Dinamo.

ADVERTISING

Tragerea la sorți care va stabili ordinea în care echipele vor fi gazde la baraj va avea loc luni, 22 mai. Meciurile tur se vor disputa pe 27 mai, manșele secunde pe 3 iunie.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!