Olandezul Jorden van Foreest câștigă trofeul de la Wijk aan Zee, supranumit ”Wimbledonul șahului”

Olandezul Jorden van Foreest câștigă trofeul de la Wijk aan Zee, supranumit ”Wimbledonul șahului”

Șahistul olandez Jorden van Foreest a cucerit trofeul cunoscutului turneu de la Wijk aan Zee, sau Tata Steel Chess Tournament 2021, cunoscut și cu denumirea de ”Wimbledonul șahului”.

Turneul cu 14 participanți care s-a întins pe durata a 15 zile, 16 – 31 ianuarie, a fost câștigat de un șahist din țara gazdă, van Foreest, care în ultima rundă, cea cu numărul 13, l-a învins pe marele maestru suedez Nils Grandelius, pentru a-l egala la finalul turneului pe un alt olandez, Anish Giri, amândoi cu 8,5 puncte din 13 posibile.

ADVERTISING

Ochii de șoim ai lui Bobby

Giri a făcut o remiză în ultima rundă cu spaniolul David Anton. Așa cum s-a stabilit, dacă doi oameni vor termina la finalul turneului la egalitate de puncte, se va trece la un play-off între aceștia cu două partide blitz de 5 minute fiecare, plus dacă va fi cazul și de un joc de tip Armageddon, cu 5 minute timp pentru alb și 4 pentru negru.

S-a ajuns chiar la Armageddon, acolo unde van Foreest a fost mai proaspăt și a reușit să câștige acest imens titlu din șah.

Jorden Van Foreest - Post Round 13 Interview

Jordan van Foreest este un șahist olandez de doar 22 de ani, cu un rating ELO de 2671 de puncte, fiind clasat pe poziția a 66-a în lume.

ADVERTISING

Campionul mondial Magnus Carlsen, Norvegia, locul 1 mondial ca rating ELO, a terminat concursul doar pe locul 6, cu 7.5 puncte.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Danemarca este din nou campioana mondială în handbalul masculin, după o finală superbă cu Suedia

Jaqueline Cristian a pierdut finala turneului de la Andrezieux-Boutheon

Ce nereguli au fost descoperite în spitalele din România în ultimii doi ani: Multe dintre ele nu dețineau autorizația de securitate la incendiu (Documente)

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇