Danemarca este din nou campioana mondială în handbalul masculin, după o finală superbă cu Suedia

Danemarca este din nou campioana mondială în handbalul masculin, după o finală superbă cu Suedia

Danemarca este din noua campioana mondială la handbal masculin, după o nouă finală scandinavă sută la sută, de data aceasta câștigată în fața Suediei la Cairo, în capitala Egiptului.

Danezii s-au impus cu scorul de 26-24 și astfel au obținut al doilea titlu din palmares, chiar consecutiv, după cel din 2019.

Suedia și Danemarca, pe drept cele mai bune echipe de la acest Campionat Mondial de handbal băieți, au oferit spectacol și în ultimul act. Prima repriză a fost o bătălie cap la cap, iar după 30 de minute scorul a fost egal, 13-13.

ADVERTISING

Landin, portarul danezilor, a făcut primele minuni în poarta sa, iar de partea cealaltă, atacul suedezilor și-a făcut datoria cu succes, chiar dacă în minutul 17, rivalii nordici conduceau cu 8-6.

Fostul selecționer Gheorghe Tadici, atac virulent la conducerea FRH: "Au numit doar secunzi la națională, când principalul știm că este pe teren"

Această finală de Mondial reprezintă o nouă afacere scandinavă, ca acum 2 ani, când Danemarca surclasa Norvegia cu 31-22. Înainte de finală, danezii aveau doar titlul din 2019 în vitrină, în timp ce Suedia se bucura de 4 titluri, în 1954, 1958, 1990 și 1999.

ADVERTISING

În partea secundă, chiar dacă totul a început la fel de strâns, danezii au știut când să facă desprinderea decisivă, au mers la un moment dat la trei goluri pe plus, 23-20, în plus au fost și ajutați de paradele senzaționale ale lui Landin, cel mai mare portar al lumii poate, la această oră.

Suedia ratează încă o șansă de a ajunge la 5 coroane mondiale, ultima fiind atinsă abia în 1999. Danemarca este campioana mondială și olimpică en-titre, fiind marea favorită și în vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Highlights: Spain - Denmark | Semi Finals | 27th IHF Men's Handball World Championship | Egypt2021

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Postul lui Răzvan Lucescu este în pericol după ce Al Hilal a fost învinsă în Supercupa Arabiei Saudite

Anul Bivolului de Metal. Când începe anul nou chinezesc și ce ne așteaptă

Jaqueline Cristian a pierdut finala turneului de la Andrezieux-Boutheon

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇