Fostul selecționer Gheorghe Tadici, atac virulent la conducerea FRH: "Au numit doar secunzi la națională, când principalul știm că este pe teren"

Fostul selecționer Gheorghe Tadici, atac virulent la conducerea FRH: "Au numit doar secunzi la națională, când principalul știm că este pe teren"

Fostul selecționer al echipei naționale de handbal feminin, Gheorghe Tadici, actualmente antrenor la HC Zalău, a criticat decizia FRH de a-l numi selecționer al României pe Adi Vasile, care s-a grăbit, după cum spune Tadici, să-și pună secund un antrenor străin.

Adi Vasile l-a numit ca antrenor secund al României pe norvegianul Bent Dahl. Iar Tadici a și votat împotriva acestei decizii în Consiliul de Administrație al FRH din care face parte. El insinuează și că Cristina Neagu ar fi cu adevărat antrenorul naționalei României, ea fiind în teren:

ADVERTISING

"Am fost împotriva a doi antrenori străini şi a faptului că Adrian Vasile şi-a luat secund din Norvegia, despre care nu ştia nimeni nimic. Naţionala României are acum doar antrenori secunzi, iar antrenorul principal este în teren! Nu mi se pare normal, ca după ce la Comisia Tehnică s-a insistat să nu se mai aducă antrenori străini la naţională, să nu se ţină cont de acest aspect".

Highlights | Hungary vs Romania | Main Round | Women's EHF EURO 2020

Tadici, cu care România a terminat pe locul 2 Campionatul Mondial din 2005, pierzând finala cu Rusia, spune că acest Dahl nu are de ce să vină să antreneze în România căci nu cunoaște handbalul românesc și că în ultima perioadă nu a mai antrenat pe nicăieri: "Nu ştiu ce poate să facă acest antrenor secund din Norvegia, care vine pentru trei-patru zile la pregătire, fiindcă nici nu le cunoaşte bine pe jucătoare. Mi se pare o lipsă de dibăcie. Probabil pe antrenorii din Liga Naţională nici nu o să-i mai intereseze, pentru că este un fel de jignire la adresa lor. Sunt buni doar să le pregătească pe jucătoare şi să le crească. Echipa naţională nu este o jucărie pe care să se facă experimente!", și-a închis intervenția Tadici pentru ziarul local Sportul Sălăjean.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România a terminat într-un mod catastrofal Campionatul European de handbal de luna trecută, pe 12, cea mai slabă clasare din istorie. Ca dovadă, antrenorul Bogdan Burcea a fost demis, iar în locul său a venit Vasile, care o antrenează în același timp și pe CSM București.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Partida dintre Marsilia și Rennes a fost amânată în Ligue 1, după incidente grave provocate de fanii lui OM. 25 de suporteri au fost arestați - presă

Liga 1: Egal cu mult spectacol în teren între Astra Giurgiu și Viitorul

ADVERTISING

Noi date despre pacienţii transferaţi la alte spitale după incendiul de la Matei Balş: Cel puţin patru sunt în stare gravă

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇