O nouă țară riscă excluderea de la Cupa Mondială din Qatar, cu mai puțin de o lună înainte de start

O nouă țară riscă excluderea de la Cupa Mondială din Qatar, cu mai puțin de o lună înainte de start

Cu mai puțin de o lună înainte de startul Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, o nouă națiune riscă să fie exclusă de FIFA de la această competiție, și tot pe motive non-sportive.

Este vorba de Tunisia, a doua țară despre care se vorbește că ar putea fi exclusă de la Cupa Mondială, competiție găzduită de Qatar între 20 noiembrie și 18 decembrie.

După ce Iran își poate pierde și ea biletele pentru CM având în vedere drepturile extrem de limitate pe care le au femeile în acel stat islamic, acum problema a ajuns și în Tunisia, o problemă care este legată de implicarea politicului în activitatea forului care guvernează fotbalul.

ADVERTISING

FIFA a trimis deja un avertisment pentru federația de fotbal tunisiană, în cadrul căreia s-a menționat explicit că țara în alb și roșu își poate pierde dreptul câștigat de a participa în Qatar, după cum anunță presa locală, prin Doha News.

Forul mondial spune că ministrul Tineretului și Sportului, Kamel Daguiche, din Tunisia, și-ar dori să schimbe de la sine putere atât liderii din federație, dar și să desființeze Biroul Federal al acesteia.

Turneul din Qatar are loc între 20 noiembrie și 18 decembrie și va fi televizat pe TVR.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!