Poloneza Iga Swiatek vorbește în premieră despre situația Simonei Halep: „Trebuie să fie dezamăgitor”

Poloneza Iga Swiatek vorbește în premieră despre situația Simonei Halep: „Trebuie să fie dezamăgitor”

Lidera mondială WTA Iga Swiatek a vorbit pentru prima dată despre situația delicată prin care trece românca Simona Halep, care a picat un test anti-doping la ultimul turneu de Mare Șlem al acestui an, US Open, fiind descoperită pozitiv cu substanța denumită roxadustat.

Poloneza spune că realmente trebuie să fie dezamăgitor pentru o sportivă ca Simona Halep, care a luptat mereu la vârful ierarhiilor: „Am fost surprinsă, nu m-am așteptat la aceste vești. Mereu am crezut că Simona joacă corect, sper că totul se va clarifica rapid. Trebuie să fie dezamăgitor. Cel mai important lucru este să am grijă de mine acum”, a declarat Swiatek, conform jurnalistului Dominik Senkowski, care a publicat declarația polonezei pe o rețea de socializare.

Halep este în prezent suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, primind vestea descoperirii testului pozitiv pe 7 octombrie.

ADVERTISING

Pe 15 septembrie, Simona Halep anunțase că nu va mai participa la niciun turneu în 2022.

Roxadustat, o substanță interzisă în sportul profesionist, este un medicament folosit în tratamentul anemiilor severe, dar și în cazul insuficiențelor renale cronice.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!