O fostă mare tenismenă, deloc surprinsă de retragerea Simonei Halep de la US Open: Aduceți-vă aminte ce a făcut în 2016

O fostă mare tenismenă, deloc surprinsă de retragerea Simonei Halep de la US Open: Aduceți-vă aminte ce a făcut în 2016

Fosta lideră mondială Tracy Austin a afirmat că nu este deloc surprinsă de faptul că Simona Halep s-a retras de la US Open 2020.

Tracy Austin spune că sănătatea chiar este pe primul loc întotdeauna pentru Simona Halep, drept dovada stând și retragerea de la Jocurile Olimpice din 2016, din cauza virusului Zika.

"Decizia Simonei de a se retrage de la US Open nu este o surpriză. Aduceți-vă aminte ce a făcut în 2016, când nu a mers la Rio din cauza virusului Zika. Sportivilor le plac turneele, dar acum fiecare are propriul nivel de siguranță și trebuie respectat", a afirmat Tracy Austin la Tennis Channel.

ADVERTISING

Prin intermediul rețelelor de socializare, tenismena noastră își motivează decizia spunând că „alege să-și pună sănătatea pe primul loc”, într-o perioadă în care SUA continuă să aiba zeci de mii de cazuri de coronavirus pe zi.

„După ce am cântărit toți factorii și am luat în calcul circumstanțele excepționale pe care le trăim, am decis că nu voi călători la New York pentru a juca la US Open.

Am spus întodeauna că-mi voi pune sănătatea înaintea dorinței de a juca și din acest motiv aleg să rămân în Europa și să mă antrenez. Știu că Federația de Tenis din SUA și WTA lucrează din greu pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță și le urez un turneu reușit”, se arată în comunicatul Simonei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din top 10 WTA vor participa la US Open doar Naomi Osaka, Karolina Pliskova, Sofia Kenin și Serena Williamas.

În schimb, printre jucătoarele care s-au mai retras de la US Open se mai află Ana Bogdan, Polona Hercog, Fiona Ferro, Julia Goerges, Hsieh Su-Wei, Barbora Krejcikova, Svetlana Kuznetsova, Anastasia Pavlyuchenkova, Shuai Peng, Anastasia Potapova, Sam Stosur, Barboraa Strycova, Wang Qiang, Wang Xiyu, Wang Yafan, Zheng Saisai și Zhu Lin.

De aceste retrageri numeroase a profitat și Mihaela Buzărnescu, întrucât sportiva noastră a prins un loc pe tabloul principal.

ADVERTISING

US Open 2020 va începe pe 31 august, însă interesul a mai scăzut după aceste retrageri în masă.

SpotMedia.ro e sursa numărul 1 de informații despre Simona Halep! Citește și:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!