Norvegia câștigă o cursă de biatlon dramatică la Jocurile Olimpice de la Beijing

Norvegia câștigă o cursă de biatlon dramatică la Jocurile Olimpice de la Beijing

Norvegia a bifat o a doua medalie de aur în prima zi a Olimpiadei de iarnă de la Beijing 2022, la capătul unei ștafete mixte la biatlon terminată cu un final dramatic.

Deși Johannes Thingnes Boe se afla pe locul al treilea după a opta și ultima tragere din concurs, la peste 9 secunde de liderul rus, totuși marele campion norvegian a avut puterea să recupereze distanța și să câștige pentru țara sa a doua medalie de aur a zilei, după cea bifată de schioarea Therese Johaug.

Norvegia s-a impus așadar în fața Franței și Rusiei (oficial, Comitelul Olimpic Rus) în proba de ștafetă mixtă 4 x 6 km, încheind cursa într-o oră, 6 minute, 45 de secunde și 6 sutimi, la 0,9 secunde de francezi și la 1,06 secunde avans față de ruși.

ADVERTISING

Therese Johaug este prima campioană în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

A fost o cursă în care s-a ratat foarte mult la trageri, poate și din cauza condițiilor atmosferice foarte vitrege cu un frig de minus 12 grade Celsius și cu un vânt destul de puternic.

Biatlonul continuă luni și marți în programul Olimpiadei de iarnă de la Beijing cu probele individuale ale băieților și fetelor.

Biathlon Mixed Relay - Norway Win Gold | Sochi 2014 Winter Olympics

Jocurile Olimpice de la Beijing au loc între 4 și 20 februarie și sunt televizate pe TVR și EuroSport.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇