Naționala feminină de handbal a României are un nou selecționer

Naționala feminină de handbal a României are un nou selecționer

Naționala feminină de handbal a României are, începând de astăzi, un nou selecționer.

Florentin Pera îi va lua locul lui Adi Vasile, anunță Gazeta Sporturilor.

Pera a primit 13 voturi din 14 ale antrenorilor din Liga Florilor, singura abținere venită chiar din partea lui Adi Vasile, antrenorul CSM București.

"Echipa națională reprezintă pentru mine o mare onoare dar și o mare responsabilitate. Vin la echipa națională cu sufletul deschis, gândul și dorința de a forma un climat prorice performanței, totodată voi pune accent pe unitatea grupului care să aibă ca elemente de bază munca, disciplina și spiritul de sacrificiu pentru culorile echipei naționale", a spus Florentin Pera pentru sursa citata

ADVERTISING

"Obiectivul pe termen scurt este de a valorifica la maxim potențialul jucătoarelor și de a forma o echipă competitivă care să lupte pentru fiecare minge pana la ultima picătură de energie indiferent de adversar. Sunt un antrenor care se dedică 100% la fiecare meci și a acest lucru vreau sa îl transmit și sa îl vad pe teren la toate jucătoarele. Eu consider că valoarea grupului învinge valoare individuală și datorită acestui fapt voi urmări să îmbunătățim jocul colectiv la nivelul așteptărilor propriilor suporteri. Obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024", a adăugat acesta.

ADVERTISING

Votul trebuie să treacă de Consiliul de Administrație al FRH pentru ca totul să devină oficial.

Florentin Pera are 42 de ani și din vara anului trecut se află pe banca lui ȚSKA Moscova.

În România, Pera le-a pregătit pe Universitatea Reșița, Mureșul Târgu Mureș, Cetate Deva, Universitatea Reșița, Tomis Constanța, HCM Roman, "U" Alexandrion Cluj, HC Dunărea Brăila și SCM Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇