Motivul pentru care Ion Țiriac boicotează meciurile Simonei Halep de la Wimbledon: "M-aș duce cu plăcere pentru ea, dar nu sunt de acord cu ce au făcut"

Motivul pentru care Ion Țiriac boicotează meciurile Simonei Halep de la Wimbledon: "M-aș duce cu plăcere pentru ea, dar nu sunt de acord cu ce au făcut"

Ion Țiriac a dezvăluit motivul pentru care a decis să boicoteze meciurile Simonei Halep de la Wimbledon, deși sportiva noastră este pe val.

Omul de afaceri a afirmat că a luat decizia de boicota turneul deoarece sportivii ruși și bieloruși au fost interziși de organizatori pe fondul războiului din Ucraina.

"Pe hârtie, e cea care trebuie să câștige turneul. Nu poate să o bată nimeni. Poate doar să piardă singură. Nu, nu mă duc la finală. M-aș duce cu plăcere pentru Simona, dar nu sunt de acord cu faptul că nu i-au lăsat pe ruși și pe bieloruși să joace. N-au nicio vină, nimeni nu vrea război, nici ei nu vor. Ea, pe hârtie, nu are adversar, dar să nu cumva să piardă turneul, s-a mai întâmplat”, a spus Ion Țiriac, potrivit DigiSport.

ADVERTISING

Amintim că Simona Halep s-a calificat în semifinale la Wimbledon după ce a învins-o pe americanca Amanda Anisimova (25 WTA).

Sportiva noastră a avut o noua prestație strălucitoare și s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-4.

Pentru Simona aceasta este a treia semifinală la Wimbledon din carieră, după cele din 2014 (pierdută cu Eugenie Bouchard) și 2019, când a câștigat și turneul.

În semifinale, Simona se va duela cu Elena Rybakina (23 WTA), pe care o conduce cu 2-1 la meciuri directe. Partida din semifinale va avea loc joi, de la ora 17:00.

ADVERTISING

Calificarea în semifinale îi aduce Simonei un cec în valoare de 650 de mii de dolari. Finala e recompensată cu 1.27 milioane de dolari.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!