Mircea Sandu face dezvăluiri dintr-un moment complicat al naționalei României: ”Am greșit că l-am pus selecționer”

Mircea Sandu face dezvăluiri dintr-un moment complicat al naționalei României: ”Am greșit că l-am pus selecționer”

Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu a rememorat un moment extrem de complicat din istoria echipei naționale a României, un moment pe care îl regretă și acum, la peste 20 de ani de la producerea acestuia.

Sandu, ultimul președinte al FRF înainte de Răzvan Burleanu, își aduce aminte cu regret de instalarea lui Gica Hagi pe banca echipei naționale, în 2001, chiar înainte de barajul de calificare la CM 2002 cu Slovenia.

Mandatul lui Hagi s-a încheiat rapid, după doar trei luni, după ce echipa noastră a pierdut acea calificare dramatic, scor 1-2 și 1-1, într-o toamnă de tristă amintire pentru noi din 2001.

ADVERTISING

„Eu pe Gică Hagi am greșit că l-am pus (n.r. - selecționer). Am greșit! El ce experiență avea atunci? Eu l-am susținut foarte tare pe Gică, l-am iubit, l-am apreciat, am colaborat extraordinar de bine în teren. Se vedea, avea calitate excepțională.

A fost o presiune mare a presei atunci, l-am chemat, am stat de vorbă cu el, a venit cu Giovanni (n.r. - Becali) pentru că era reprezentat de Giovanni și Victor. Au venit la mine acasă, totul bine și frumos, am dat drumul la treabă! Eu aș fi vrut să continui, pentru că-i dădeam o posibilitate să facă el, de la început, tot ce era de făcut. Nu ne-am înțeles și atunci am renunțat”, a spus Mircea Sandu, la televiziunea OrangeSport.

ADVERTISING

După această tristă aventură la echipa națională, prima echipă antrenată de Hagi a fost în 2003, la Bursaspor, pentru ca un an mai târziu să ajungă la Galatasaray, acolo unde a și câștigat o Cupă a Turciei.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!