Medalie surprinzătoare pentru România la Campionatele Europene de atletism

Medalie surprinzătoare pentru România la Campionatele Europene de atletism

România participă la Europenele de atletism de la Roma cu o delegație destul de mare, iar duminică, țara noastră a bifat o medalie cumva total neașteptată.

Joan Chelimo Melly, sportiva născută în Kenya, dar naturalizată de statul român, a obținut medalia de argint în proba de semimaraton la Campionatele de la Roma. Sportiva deja calificată la JO de la Paris din iulie a încheiat cursa cu timpul de 1:08.55, cu care a obţinut medalia de argint. Câștigătoare a fost Karoline Grovdal (Norvegia, 1:08.09), iar medalia de bronz a fost bifată de Calli Haugher-Thackery (Marea Britanie, 1:08.58).

ADVERTISING

Pe locul 4 s-a clasat o altă româncă, tot cu origini kenyene, Meringor Delvine Relin (și ea calificată la JO 2024), care a terminat cursa în 1:09.25, cea mai bună performanţă personală a sezonului, iar Mădălina Sîrbu a fost pe locul 65 (1:17.08).

Până acum, la Europene, România mai are o clasare pe locul 7 la aruncarea greutăţii, prin Rareş Toader, respectiv un loc 28 la 20 km marş, prin Maria Diana Lătăreţu.

Urmează să mai avem 3 finale, Diana Ion și Florentina Iușco la triplu salt, dar și Stela Rutto (3.000 metri obstacole).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇