Minaur Baia Mare, calificare splendidă în Final Four-ul EHF European League

Minaur Baia Mare, calificare splendidă în Final Four-ul EHF European League

Gruparea de handbal feminin Minaur Baia Mare a obținut calificarea între primele patru formații din EHF European League, după ce a traversat totuși o primă repriză de coșmar la Sola în Norvegia.

După ce în manșa tur, Baia Mare s-a impus poate surprinzător cu un scor fluviu, 40-32, auspiciile păreau favorabile unei calificări excepționale în Final 4. Locul 6 din Liga Națională din România a început însă catastrofal această întâlnire și s-a văzut rapid dominată de gazdele scandinave.

Gazde care după primele 30 de minute aveau un avans liniștitor, 16-10, avans care le dădea mari speranțe pentru a întoarce această dublă manșă, în partea secundă.

Însă, după un discurs probabil mai mult decât mobilizator al antrenorilor la pauză, băimărencele au venit extrem de montate. În primele 10 minute, a fost un adevărat iureș, iar fetele noastre conduceau cu 8-1! Partida s-a terminat la egalitate, scor 29-29, româncele terminând această dublă cu un avans de 8 goluri.

ADVERTISING

Așadar, Minaur elimină locul 3 din Norvegia, o echipă revenita după 16 ani în cupele europene. Putem avea două formații în cele două Final 4-uri ale cupelor europene, dacă și CSM București trece de danezele de la Esbjerg în Champions League.

Minaur Baia Mare își cunoaște deja două adversare din Final 4, e vorba de Bietigheim (Germania) și Herning-Ikast (Danemarca), ultima formație care a trecut ieri de SCM Râmnicu Vâlcea. Cea de-a patra formație se va decide după returul dintre Viborg (Danemarca) și Storhamar (Norvegia). Prima manșă a fost câștigată de Viborg, cu 33-31.

ADVERTISING

Este al doilea an consecutiv cu Baia Mare în Final 4-ul European League, anul trecut locul nostru fiind 3.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇