Calificare nesperată pentru Minaur Baia Mare, în sferturile EHF European League

Calificare nesperată pentru Minaur Baia Mare, în sferturile EHF European League

Minaur Baia Mare a reuşit o calificare nesperată în sferturile de finală ale competiţiei feminine de handbal EHF European League, după ce formaţia poloneză MKS Zaglebie Lubin a învins-o în deplasare pe Les Neptunes de Nantes, cu scorul de 28-27, duminică, în ultimul meci din Grupa B.

Vicecampioana României pierduse sâmbătă, pe teren propriu, în faţa formaţiei germane SG BBM Bietigheim, cu 20-28, şi avea nevoie de o victorie a formaţiei poloneze în Franţa pentru a se califica în faza următoare. Emilia Galinska a marcat golul victoriei în Hexagon, când mai erau 16 secunde de joc.

ADVERTISING

CSM București și-a aflat adversara din optimile Ligii Campionilor

Zaglebie, care nu avea nicio victorie în grupă, a jucat doar pentru onoarea sa, având în vedere că nu mai putea părăsi ultimul loc în grupă, indiferent de rezultat.

În plus, Les Neptunes de Nantes, nimeni alta decât deţinătoarea trofeului, câştigase meciul tur, din Polonia, cu 27-26.

În clasamentul final, SG BBM Bietigheim a ocupat primul loc, cu 12 puncte (maximum), urmată de CS Minaur Baia Mare, 5 puncte, Les Neptunes de Nantes, 4 puncte, MKS Zaglebie Lubin, 3 puncte.

ADVERTISING

În sferturi, Minaur va juca împotriva formaţiei norvegiene Sola HK, câştigătoarea Grupei A (cu maximum de puncte), primul meci fiind programat la Baia Mare, pe 26 sau 27 martie, iar manşa secundă în deplasare, pe 2 sau 3 aprilie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇