Mesajul lui Mircea Lucescu pentru Edi Iordănescu, înainte de începerea preliminariilor Euro 2024

Mesajul lui Mircea Lucescu pentru Edi Iordănescu, înainte de începerea preliminariilor Euro 2024

România mai are două luni până la începerea preliminariilor pentru Euro 2024, turneu final găzduit de Germania.

Reputatul tehnician Mircea Lucescu, în prezent pe banca celor de la Dinamo Kiev, a ținut să le transmită un mesaj tricolorilor, și în special lui Edi Iordănescu, antrenor și selecționerul echipei naționale.

Lucescu îndeamnă la calm și unitate în aceste preliminarii și spune că nu vrea să îi transmită un sfat sau o sugestie anume lui Edi: ”Lui Edi, niciun fel de sfat. Toată opinia publică e la fel, judecăm de la un singur obiectiv, calificarea. Nu se mai poate discuta acum de promovări de jucători, de nimic. Acum are și el un an de când e la națională, cunoaște jucătorii, a văzut Cupa Mondială, știe dorința de reușită, asta trebuie să fie”, a vorbit în primă fază Il Luce pentru televiziunea DigiSport.

ADVERTISING

Singurul obiectiv al lui Iordănescu ar trebui să fie calificarea, la finele acestor preliminarii: „El a văzut foarte bine că starea fizică, starea aceasta de angajament pentru culorile țării lor trebuie să te ducă mai departe. Nu trebuie să pornească la drum decât cu un singur gând, calificarea, fără alte alibiuri.

Are dreptate Edi: cine vine la națională trebuie să vină cu dorință și nu numai cu dorință, ci cu obligativitate. Sunt ani de când nu ne-am mai calificat, avem nevoie”.

România este în aceeași grupă de calificare pentru Euro cu Elveția, Kosovo, Israel, Belarus și Andorra, iar meciurilor vor începe în luna martie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!