Mesaj emoționant al Nadiei Comăneci pentru Sabrina Maneca Voinea după decizia TAS: "Îi voi da medalia mea"

Mesaj emoționant al Nadiei Comăneci pentru Sabrina Maneca Voinea după decizia TAS: "Îi voi da medalia mea"

Contestația depusă de Sabrina Maneca Voinea a fost din păcate respinsă de cei de la TAS, care au anunțat sâmbătă seara decizia lor în ceea ce privește scandalul de la finala de la sol din cadrul probei de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice.

Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz, iar Sabrina Maneca Voinea rămâne pe 4, un rezultat dezamăgitor, având în vedere că avea atâtea speranțe că totul se va rezolva la tribunalul sportiv elvețian.

Totuși, după aflarea veștii, Nadia Comăneci i-a făcut o promisiune superbă sportivei noastre. Marea noastră legendă s-a implicat mult în acest caz, luptând pentru ca fetele noastre să aibă parte de dreptate. Ea a anunțat imediat după decizie că îi va oferi medalia ei de bronz, de la Montreal, de la JO din 1976, din proba de la sol, Sabrinei Voinea, care a rămas în afara podiumului după audierile TAS.

ADVERTISING

Ana Maria Bărbosu câștigă medalia de bronz la TAS

"Mă bucur foarte mult pentru România. Este o medalie mult așteptată după atâția ani. Eu nu mă aflu într-o poziție oficială să decid cine, ce a luat și cum a făcut. Eu mă bucur pentru toate cele trei gimnaste. Aș fi fost fericită să văd trei fete acolo cu trei medalii, pentru că toate au muncit, mai ales în situația în care ne aflăm acum, cu protejarea sănătății mintale. Cred că este bine să încurajăm și să protejăm acești copii. Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montréal. Mă bucur pentru ea și ce să spun, încă citesc și am rămas... Sunt foarte bucuroasă pentru România și pentru Ana. O felicit pe Sabrina pentru că a făcut un exercițiu fenomenal și mă bucur pentru participarea lor și în echipă, pentru că au făcut istorie și acolo.

ADVERTISING

Probabil se va face o reformă vizavi de ceea ce s-a întâmplat, ca fiecare să fie mult mai atent la următoarele competiții. Este important ca sportivii să nu intre într-o situație de acest gen, nu se arată cu degetul într-o parte sau alta, însă nu ar trebui să spun eu că nimeni nu este perfect. Toţi facem greșeli și ideea este ca să învățăm din greșeli și să încercăm să navigăm și să vedem ce este bine pentru sport în viitor", a declarat fosta sportivă Nadia Comăneci pentru televiziunea Antena 3 CNN.

ADVERTISING

Este prima medalie a gimnasticii românești la o Olimpiadă de la Londra 2012, atunci când Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronzul per total.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇