Medicul Simonei Halep, dezvăluiri din procesul de dopaj: "Ce s-a gândit ITIA? Au venit cu 3 scenarii"

Medicul Simonei Halep, dezvăluiri din procesul de dopaj: "Ce s-a gândit ITIA? Au venit cu 3 scenarii"

Medicul Simonei Halep (32 de ani) face dezvăluiri despre cum a decurs procesul cu ITIA în cazul de dopaj.

Dan Safta, medicul Simonei Halep, a scos la iveală detalii din procesul sportivei cu Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) și a dezvăluit amănunte importante.

El a spus că avocații ITIA au venit cu 3 scenarii prin care Simona Halep ar fi vrut să-și facă transfuzii de sânge, de aici diferențele între probele prelevate pe parcursul sportivei pe parcursul cazului de dopaj.

„M-am gândit la tot felul de posibilități de contaminare. Când am văzut compoziția chetocolagenului, m-am gândit că poate a fost pus în alt container. Mă rog, s-a confirmat că el există, că există în cantitate mai mare și că merge mai departe suspendarea Simonei.

ADVERTISING

ITIA și-a folosit experții și când credeam că o să apară o confirmare de la Londra, a apărut o altă suspiciune, pașaportul biologic. Habar nu aveam ce e și sunt lângă Simona de 10 ani. I s-a spus inclusiv la antidopingul din România că este perfect, că totul este foarte bine.

Nimeni nu știa. Vă spun că am întrebări oameni vechi din tenis dacă știau de acest pașaport. El există din 2013, Simona a fost testată riguros.

I se luau probe de sânge și urină. Este firesc să avem un joc al valorilor, asta ține de nenumărate situații fiziologice, de atmosferă, în care o femeie se poate afla. Dar nu era nimic care să sară sub sau peste linie. Atunci, ce s-a gândit ITIA? Că Simona a apelat la alte metode neortodoxe prin care și-a crescut hemoglobina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Hemoglobina din septembrie, testată la București, era 14,2, iar în aceeași lună, când și-a făcut operația la nas era aproape de 13. Nu au vrut să ia în seamă analizele ei de sânge făcute înainte și după operație. S-au considerat că nu sunt reale și că ea a ajuns la această valoare folosindu-se de alte metode. Au avut trei scenarii prin care Simona voia să-și facă transfuzie de sânge.

În viața mea nu am auzit asemenea enormități! Firește că revolta mea a fost de la bun început, a fost o luptă imensă cu tot felul de experți. Au putut să demonteze pas cu pas această poveste a pașaportului biologic.

ADVERTISING

Acesta e motivul pentru care pedeapsa ei de la 4 ani a ajuns la 9 luni. Este o găselniță odioasă acest pașaport! Nu poți să faci asemenea acuze. Simona a recunoscut că a consumat un supliment, dar fără să știe că acest supliment conținea ceva abuziv”, a declarat Dana Safta, medicul de încredere al Simonei Halep, la Antena 3.

TAS a redus suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep din partea ITIA și Sports Resolutions la 9 luni, după ce a studiat toate detaliile cazului și după cele 3 zile de audieri ale părților (7-9 februarie 2024).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!