Manchester City, calificată în turul 4 al Cupei Angliei după ce a zdrobit-o pe Chelsea

Manchester City, calificată în turul 4 al Cupei Angliei după ce a zdrobit-o pe Chelsea

Manchester City s-a calificat duminică în turul 4 al Cupei Angliei după ce a surclasat-o cu 4-0 acasă pe altă forţă din Premier League, Chelsea.

Golurile au fost marcate de Riyad Mahrez (minutele 23 şi 85, ultimul din penalty), Julian Alvarez (30, din penalty) şi Phil Foden (38). Chelsea a avut o evoluţie mai slabă decât în derby-ul de joi cu City, din campionat, pierdut cu 1-0 la Londra. Echipa londoneză nu reuşeşte să iasă dintr-o perioadă nefastă, în campionat fiind doar pe locul 10, la 19 puncte de liderul Arsenal.

Chelsea are trei înfrângeri în acest sezon în faţa lui Manchester City.

Tot în turul 3 al Cupei Angliei, Aston Villa, echipă din Premier League, a fost surprinsă acasă de Stevenage, din divizia a patra, care s-a impus cu 2-1. Oaspeţii au marcat cele două goluri după ce gazdele au rămas în zece oameni în minutul 85, când a fost eliminat Leander Dendoncker.

ADVERTISING

În aceeaşi zi au avut loc meciurile:
Bristol City - Swansea City 1-1
Derby County - Barnsley 3-0
Cardiff City- Leeds United 2-2
Hartlepool United - Stole City 0-3
Norwich City - Blackburn Rovers 0-1
Stockport City - Walsall 1-2

Partidele încheiate la egalitate se vor rejuca, echipele oaspete în primul meci urmând să fie gazde.

Newcastle United, ocupanta locului 3 în Premier League, a fost eliminată sâmbătă în turul 3 al Cupei Angliei de divizionara a treia Sheffield Wednesday, în timp ce Liverpool, deţinătoarea trofeului, a fost ţinută în şah de Wolverhampton Wanderers, pe Anfield, şi va avea nevoie de rejucare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sheffield Wednesday a învins-o cu 2-1 pe Newcastle, acasă, graţie dublei reuşite de Josh Windass. Rezerva Bruno Guimaraes a redus din handicap.

Liverpool a fost condusă după ce portarul Alisson a pasat în picioarele lui Goncalo Guedes, care a trimis mingea în poartă (minutul 26). Gazdele au egalat prin Darwin Nunez (45) şi au trecut în avantaj prin Mohamed Salah (52), dar Wolverhampton, penultima clasată în Premier League, a egalat prin rezerva Hwang Hee-Chan (66). Oaspeţii au crezut că au marcat golul victoriei, însă golul lui Toti a fost anulat în mod controversat pentru un ofsaid. Meciul se va rejuca pe terenul lui Wolves.

ADVERTISING

Tot sâmbătă, alte echipe din Premier League, Tottenham Hotspur, Leicester City, West Ham United şi Southampton au obţinut calificarea în turul 4 al Cupei Angliei.

Altă echipă din elită, Nottingham Forest, care a făcut 11 schimbări faţă de meciul de campionat de la mijlocul săptămânii, a fost surclasată cu 4-1 pe terenul lui Blackpool, formaţie aflată în dificultate în eşalonul secund.

Bournemouth, din Premier League, a suferit a cincea înfrângere consecutivă în toate competiţiile, înclinându-se cu 4-2 acasă în faţa lui Burnley, liderul din Championship.

Rezultate surprinzătoare în Cupa Angliei. Liverpool va avea parte de o rejucare, Newcastle, trimisă acasă de o echipă de liga a treia

Wrexham, din divizia a cincea, a învins-o cu 4-3 pe Coventry City din divizia a doua.

West Ham a trecut cu 1-0 de Brentford după golul lui Said Benrahma, fost jucător al învinşilor.

Atacantul lui Tottenham, Harry Kane, s-a apropiat la un singur gol de cel mai bun marcator din istoria clubului, Jimmy Greaves, înscriind în victoria cu 1-0 împotriva lui Portsmouth.

Leicester City, câştigătoarea din 2021 a competiţiei, s-a impus cu 1-0 pe terenul echipei de divizia a patra Gillingham prin golul lui Kelechi Iheanacho.

Southampton, lanterna roşie din Premier League, s-a impus cu 2-1, după ce a fost condusă, pe terenul altei grupări din primul eşalon, Crystal Palace, golul victoriei fiind semnat de Adam Armstrong după ce James Ward-Prowse egalase din lovitură liberă.

Arsenal va aştepta până luni pentru a juca pe terenul lui Oxford United (liga a treia).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!