Superliga: FCSB învinge Farul și e campioana României după 9 ani, cu 3 etape înaintea finalului sezonului

Superliga: FCSB învinge Farul și e campioana României după 9 ani, cu 3 etape înaintea finalului sezonului

FCSB a învins Farul, sâmbătă, scor 2-1, în etapa a 7-a din play-off-ul Superligii și a câștigat din punct de vedere matematic titlul de campioană a României după o pauză de 9 ani. Astfel, cu titlu adjudecat, echipa lui Mihai Pintilii și Elias Charalambous va începe aventura europeană din preliminariile Ligii Campionilor.

După un început emotiv de meci, cuminte, în care Farul putea deschide scorul la un șut înșelător al lui Louis Munteanu, FCSB a deschis scorul prin David Miculescu, în minutul 26, printr-un șut pe lângă Alexandru Buzbuchi. Au urmat, apoi, alte două ocazii importante de gol.

Darius Olaru a trimis cu capul puțin peste poartă, în minutul 35, apoi Octavian Popescu a tras în portar din careu, în minutul 40.

ADVERTISING

La pauză s-a intrat cu 1-0, scor la care FCSB este noua campioană a României, primul titlu "roș-albastru" după o pauză de 9 ani.

În repriza a doua ocaziile mai mari au aparținut tot celor de la FCSB, prin șuturi ale lui Olaru din careu, după centrări foarte bune ale lui Octavian Popescu, care și-a reluat postul de atacant lateral stânga în lipsa lui Florinel Coman. De asemenea, în minutul 77, Darius Olaru a ratat din poziție de 1 la 1 cu portarul Buzbuchi.

A marcat, însă, Farul două minute mai târziu, prin Rivaldinho, cu o lovitură de cap. FCSB a refăcut, însă, avantajul de un gol prin Băluță, care a marcat cu un șut din careu.

ADVERTISING

În urma rezultatului, FCSB a acumulat 49 de puncte, lider în clasament și campioană din punct de vedere matematic. Farul rămâne pe locul 2, cu 35 de puncte, în timp ce Universitatea Craiova este pe locul 3, cu 34 de puncte, iar CFR Cluj pe 4, cu 34. Astfel, FCSB nu mai poate fi ajunsă de niciuna dintre urmăritoare și câștigă titlu în acest sezon de Superligă.

FCSB - Farul 2-1 (Miculescu 26, Băluță 84 / Rivaldinho 79)
*Apăsați refresh pentru actualizarea scorului și a fazelor de joc

Min. 90+5 - Final. FCSB e noua campioană a României.

Min. 84 - GOL FCSB! Alexandru Băluță o readuce pe FCSB în avantaj!

ADVERTISING

Min. 79 - GOL Farul! Se răzbună ocazia ratată de Olaru, iar Rivaldinho egalează pe Arena Națională cu o lovitură de cap, după o centrare din dreapta.

Min. 77 - Ocazie uriașă FCSB! Darius Olaru ratează 1 la 1 cu Buzbuchi, portarul Farului respinge în corner.

Min. 62 - Ocazie FCSB! Buzbuchi respinge șutul lui Olaru din careu, după o centrare excelentă a lui Octavian Popescu.

Min. 49 - Ocazie FCSB! Octavian Popescu trage peste poartă cu execuție spectaculoasă, după ce Băluță fusese lansat excelent de Olaru cu șansă de șut, dar a pierdut un tempo și faza s-a răcit.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+2 - Pauză.

Min. 40 - Ocazie FCSB! Octavian Popescu încearcă o scăriță peste portar, din careu, lansat excelent de Darius Olaru, însă Buzbuchi respinge în corner.

Min. 35 - Ocazie FCSB! Olaru trimite cu capul peste poartă, din apropiere, după o centrare bună a lui Crețu.

Min. 26 - GOL FCSB! David Miculescu deschide scorul cu un șut pe lângă portarul Buzbuchi, lansat excelent spre poartă de Darius Olaru.

Min. 15 - Ocazie Farul! Louis Munteanu trage de la 17 metri, cu emoții pentru Târnovanu, însă mingea este respinsă în corner de Ngezana.

Min. 11 - Ocazie FCSB! Darius Olaru execută pe jos, înșelător, o lovitură liberă din lateral, însă apărarea Farului respinge fără emoții.

Min. 1 - A început meciul.

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu - Crețu, Ngezana, Dawa, Ov. Popescu - Șut, Lixandru - Băluță, Olaru, Oct. Popescu - Miculescu
Rezerve: Udrea, Vlad, Panțîru, Haruț, Pandele, Antwi, Toma, Alhassan, Popa, Radaslavescu
Farul: Buzbuchi - Sîrbu, Larie, M.Popescu, Henrique - Vînă, Queiros, Grameni – Ganea, Munteanu, Andronache
Rezerve: Mușat, Grosu, Dănuleasa, Kiki, Boli, Nedelcu, Casap, N. Popescu, Deaconu, Benchaib, Rivaldinho

Este meciul care poate aduce, matematic, celor de la FCSB primul titlu de campioni după o pauză de 9 ani. Cu un singur punct câștigat contra echipei lui Gică Hagi, FCSB este campioana României cu 3 etape înainte de finalul sezonului.

Practic, ar fi o predare de ştafetă între vechea campioană, Farul Constanţa, şi noua, FCSB, dar și o răzbunare a "roș-albaștrilor" pentru ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut. La Ovidiu, FCSB a condus cu 2-0 la pauza meciului cu Farul, scor la care "împingea" lupta pentru titlu până în ultima etapă, dar a pierdut în cele din urmă cu 3-2 și a "acordat" titlul Farului.

În cele trei partide directe disputate până acum în acest sezon, FCSB s-a impus de două ori, de fiecare dată cu scorul de 1-0, iar cel de-al treilea meci, unul jucat pe Arena Naţională, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Înaintea meciului direct, FCSB este liderul clasamentului în Superligă, cu 46 de puncte, în timp ce Farul se află pe locul 2, cu 34 de puncte.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!