România se distrează în amicalul cu Moldova

România se distrează în amicalul cu Moldova

România s-a distrat cu naționala Moldovei în amicalul disputat la Chișinău, ultimul meci al reprezentativei noastre din 2022, scor 5-0 pe stadionul Zimbru din capitala țării vecine.

Golurile au fost marcate de cinci jucători diferiți, Moruțan, Drăguș, Cicâldău, Paraschiv și Rus, al patrulea din penalti.

România s-a simțit foarte bine la Chișinău într-un meci al prieteniei, așa cum a fost prezentat el chiar de către organizatorii gazdă. În prima repriză, România a marcat de două ori. Prima dată prin Moruțan care a profitat de o fază impetuoasă a lui Pușcaș și a punctat la vinclu de la marginea careului. Iar apoi prin Drăguș, șut frumos și în forță la colțul scurt, vârful lui Standard Liege marcând un nou gol după reușita cu Slovenia.

Și mitanul secund a fost un galop de sănătate pentru elevii lui Iordănescu, antrenor care a debutat foarte mulți jucători azi, printre care îi vom aminti pe Tîrnovanu și Opruț la debut, ca titulari, apoi pe Sefer sau Paraschiv, care a și marcat un gol.

ADVERTISING

Cicâldău a marcat superb un gol la vinclu din lovitură liberă directă, Paraschiv a făcut un penalti la prima sa atingere de balon, lovitura de la punctul cu var fiind transformată chiar de el, iar Rus a marcat primul său gol la națională în minutul 88, pe final, după un corner, la capătul încă unei bâlbâieli în apărarea moldavă.

Este doar a treia victorie pentru România în acest trist an 2022, anul centenarului pentru formația noastră reprezentativă. Un an pe care îl terminăm retrogradați în Liga C a Ligii Națiunilor și evident un an în care urmărim din nou la televizor doar un Campionat Mondial.

Desfășurarea întâlnirii:

Final de partidă, 5-0 pentru România!

Min.88: GOOOL România! 5-0, Adrian Rus dă și el gol, după un corner, o fază în care din nou defensiva gazdă s-a bălbăit.

Min.86: Reluare bună cu capul a lui Drăgușin, Celeadnic scoate în corner.

ADVERTISING

Min.83: Stînă încearcă un gol surpriză de la distanță, dar nu îl poate păcăli pe Tîrnovanu.

Min.78: Plătică și Stînă intră în locul lui Ioniță și Moțpan la moldoveni, la români intră și Păun în locul lui Cicâldău.

Min.71: GOOOOL România!! 4-0, România învinge categoric naționala Moldovei. Paraschiv, debut cu gol pentru tricolori.

Min.71: La prima atingere de balon, Paraschiv scoate un penalti pe care se pregătește să îl execute!

Min.70: Alte două schimbări la trupa lui Edi Iordănescu. Intră Drăgușin în locul lui Burcă, iese Pușcaș și intră Paraschiv.

Min.62: Schimbări la echipa noastră, intră Ștefănescu și Sefer, ies Moruțan și Drăguș. De asemenea, la gazde intră Caimacov în locul lui Postolachi.

Min.61: GOOOOOOOOOOOOOOOL România!! 3-0, Cicaldau marchează un gol extraordinar, direct din lovitură liberă, către vinclu. Superb meci făcut de băieții noștri!!

ADVERTISING

Min.54: Moldova pare că a venit mai bine de la cabine și pune presiune pe echipa noastră.

Min.46: Două schimbări la gazde, intră Revenco și Iovu și ies Plătică și Dumbrăvanu.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

Pauză, 2-0 pentru echipa noastră!

Min.40: GOOOOOOOL România!! 2-0, Drăguș, în mare formă, al doilea gol în câteva zile, șut superb la colțul scurt, în mare forță. Avem un avantaj liniștitor.

Min.32: Centrare bună Rapciuc după ce echipa noastră pierde ușor un balon, respinge Burcă. Vine apoi și un voleu al lui Damașcan, mult alături.

Min.26: Moțpan și Olaru primesc cartonașe galbene.

Min.20: Pasă excelentă Moruțan către Drăguș, care reia în transversală!

Min.14: Rață cade în plin careu după un contact, se cere penalti, dar arbitrul turc face semn că nu e cazul.

INFO: Începutul este unul foarte bun pentru echipa noastră, care domină clar jocul.

Min.9: GOOOOOOOOL România! Moruțan marchează splendid la Chișinău, șut la vinclu din marginea careului, după o fază anterioară excelentă făcută de Pușcaș. 1-0, prim gol la națională semnat de Olimpiu.

Min.5: Cicâldău încearcă un șut de la distanță, în barajul lui Dumbrăvanu.

ÎNCEPE PARTIDA!

20.25: Se intonează cele două imuri naționale.

Echipele de start:

Moldova (3-4-3): 1. Celeadnic – 20. Platica, 17. Dumbravanu, 3. Bolohan, 4. Armaş, 2. Reabciuk – 22. Rață, 8. Moțpan, 7. Ioniţă (cpt.) – 19. Postolachi, 11. Damașcan.
Rezerve: 12. Avram, 23. Railean – 5. Ștefan, 6. Dros, 10. Plătică, 13. Caimacov, 14. Iovu, 15. I. Jardan, 16. Stînă, 18. Iosipoi, 21. Revenco, 24. Țurcan, 25. Clescenco, 26. Cojocari.
Selecționer: Serghei Cleșcenco.

România (4-3-3): 12. Târnovanu – 4. Manea, 17. Rus, 15. Burcă (cpt.), 2. Opruț – 20. Olaru, 6. Băluță, 10. Cicâldău – 21. Moruțan, 9. Pușcaș, 7. Drăguș.
Rezerve: 1. Moldovan, 16. Popa – 3. Vătăjelu, 5. Nedelcearu, 8. Ștefănescu, 11. Petrila, 13. Pantea, 14. M. Marin, 19. Paraschiv, 22. Drăgușin, 23. Cordea, 24. Sefer, 25. Păun, 26. Boloca. Selecționer: Edward Iordănescu.

Va fi ultima partidă a tricolorilor noștri în 2022, a doua din această acțiune din noiembrie, după acel amical de joi pierdut clar cu Slovenia, 1-2 pe Cluj Arena.

Vor fi peste 8500 de fani pe stadionul Zimbru, sold out așadar pe această micuță arenă din țara vecină.

A fost pregătit și un moment special, cele două imnuri de stat vor fi cântate de Cristofor Aldea-Teodorovici, fiul lui Ion Aldea-Teodorovici și al Doinei Aldea-Teodorovici.

În 2022, România a înregistrat două victorii, șase înfrângeri și două remize.

Partida este televizată pe ProArena.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!