Cristina Neagu, inclusă în echipa ideală a Europenelor de handbal

Cristina Neagu, inclusă în echipa ideală a Europenelor de handbal

Cristina Neagu, lidera naționalei României la handbal feminin, a fost aleasă, așa cum era de altfel și de așteptat, în echipa ideală a Campionatului European desfășurat în această perioadă în Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord.

Neagu, 34 de ani, a făcut un European de vis, chiar dacă România a terminat pe 12 această ediție de CE. Ea a marcat de 39 de ori în cele 6 partide disputate. Românca desemnată de mai multe ori drept cea mai bună handbalistă a lumii a ajuns la cota de 303 goluri marcate la Campionatele Europene, devenind golghterul all-time în cadrul tuturor edițiile de CE, atât la feminin, cât și la masculin.

ADVERTISING

Dar iată echipa ideală a acestor Europene: Cleopatre Darleux (Franța) - Kathrine Heindahl (Danemarca), Henny Reistad (Norvegia) - Stine Oftedal (Norvegia) - Katrin Klujber (Ungaria), Cristina Neagu (România) - Jovanka Radicevic (Muntenegru), Pauletta Foppa (Franța), Emma Friis (Danemarca).

Este ultimul European din cariera lui Neagu, care dorește să se retragă de la naționala României în cadrul JO 2024 de la Paris, asta dacă echipa noastră se va și califica acolo.

ADVERTISING

Duminică vor avea loc cele două finale de la Euro 2022, finala mică între Muntenegru și Franța de la 18.45, apoi de la 21.30 finala mare între țările nordice: Norvegia - Danemarca.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇