Liga 1: FCSB o umilește pe Dinamo în marele derbi cu un scor de tenis

Liga 1: FCSB o umilește pe Dinamo în marele derbi cu un scor de tenis

FCSB a făcut spectacol în marele derbi cu Dinamo pe Arena Națională și umilit-o pe marea rivală cu scorul de 6-0, în etapa cu numărul 8 din Liga 1, sezonul competițional 2021/2022.

Golurile au fost marcate de Keșeru, Octavian Popescu, Vinicius, Cordea, ultimul din penalti, plus Vali Gheorghe, acesta fiind un jucător aflat la debutul în tricoul roș-albastru. Golul cu numărul 6 a venit dintr-un autogol semnat de Ricardo Grigore.

Prima repriză a fost una incredibilă făcută de FCSB, profitând e drept și de un moment pivotal, acela în care Dinamo a rămas în 10 oameni, după eliminarea directă a lui Steliano Filip.

Balul a fost deschis de golul lui Keșeru (minutul 26), gol superb direct din lovitură liberă poziție centrală de la circa 20-22 de metri, șut în forță direct la vinclul lui Eșanu. Momentul decisiv al jocului a venit în minutul 37, când Filip a luat un cartonaș roșu după un atac dur la V.Gheorghe, reluările nefiind foarte convingătoare pentru a confirma decizia lui Istvan Kovacs.

REZUMAT | FCSB - Dinamo 6-0. Alb-roșii îngenuncheați pe Arena Națională

A urmat o bătaie generală între cele două tabere, iar de aici totul a fost foarte simplu pentru gazde. FCSB a marcat apoi până la pauză de trei ori, întâi Octavian Popescu șut la colțul lung din pasa lui Cordea în minutul 43, urmat de alte două goluri în prelungiri, Vinicius cu capul și Cordea din penalti.

ADVERTISING

La scurt timp după pauză, Vali Gheorghe a făcut o fază minunată în careul advers, după o pasă inspirată a lui Keșeru și a marcat primul său gol în tricoul roș-albastru. Pentru ca tabelă să fie închisă de un autogol al lui Grigore, după un șut semnat de Miron din plin careu.

Este cea mai mare diferență de scor din istorie în derbiurile FCSB - Dinamo, ultima dată fiind un 5-0 în 1998, atunci pe stadionul Ghencea, când gazdele se mai numeau Steaua.

FCSB urcă pe locul 5 cu 12 puncte, fiind acum la 9 lungimi de lidera CFR Cluj. Este prima victorie pentru Edi Iordănescu pe banca gazdelor, după un egal și acea înfrângere la scor cu ardelenii.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, 6-0 pentru FCSB cu Dinamo!!

Min.88: Toată lumea așteaptă finalul acestei partide, în special dinamoviștii, unii dintre fanii acestora au și început să plece..

Min.82: Ianis Stoica are o ocazie uriașă, singur-singurel în circa 7 metri, dar reluarea sa a fost deviată..

Min.79: Crețu intră în locul lui Itu la Dinamo, e panică totală în defensiva dinamovistă în continuare.

INFO: Alte două schimbări la gazde, iese Keșeru și Oct.Popescu, intră Șut și Musi.

ADVERTISING

Min.68: A intrat Ianis Stoica în locul lui Cordea, ușor accidentat.

Min.67: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB! 6-0!! După o lovitură liberă bătuta de Olaru, Miron a reluat spre poartă, iar din Grigore balonul a intrat în plasă. Setul de tenis e complet acum.

INFO: Haruț intră în locul lui Cristea, Ov.Popescu intră pe teren în locul lui Crețu.

Min.63: Șutul se duce pe plasa care susține transversala, mare șansă a lui Keșeru.

Min.62: O nouă lovitură liberă periculoasă de la 20-22 de metri, poate Keseru din nou să facă spectacol!

Min.60: Galben și pentru Răuță de la Dinamo, oaspeții joacă extrem de dur în continuare.

Min.54: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB! 5-0, spectacol total pe Arena Națională, o fază de kinograma făcută de Vali Gheorghe, care a driblat cu mare finețe și apoi l-a lobat pe Eșanu.

Min.53: Sorescu ia un galben pentru un atac urât și violent la gât..

Min.49: Șut frumos al lui Keșeru din colțul careului, la colțul lung, ușor alături.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

INFO: Ivanoski intră în locul lui Matei, prima schimbare la Dinamo.

Min.45: GOOOOL FCSB! Bate Cordea fără emoții și face 4-0, se fluieră și pauza. Între timp, Cosmin Matei de la Dinamo a luat și el un cartonaș galben.

ADVERTISING

Min.45: PENALTI pentru FCSB. Degringoladă totală în apărarea oaspete. Esanu îl faultează clar în careu pe Olaru. Kovacs e ferm pe poziții!

Min.45: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!!! Vinicius în sfârșit marchează primul gol de când este în tricoul roș-albastru. 3-0, a fost o lovitură liberă, centrare bună în careu, cap Vinicius și totul pare jucat și încă nu suntem în pauză.

Min.42: GOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB! 2-0, Cordea face o fază fantastică, pasă de gol, dar până acolo a controlat perfect balonul, a insistat în careul advers, apoi Octavian Popescu a venit din spate, lansat, șut la colțul lung și 2-0.

Min.40: Reluare bună cu capul a lui Cristea din plin careu, ușor peste poartă.

Min.38: Roșu direct pentru Steliano Filip pentru o intervenție extrem de dură la Vali Gheorghe. A fost apoi un meleu între cele două tabere, mulți nervi pe teren! FCSB are de acum o misiune mult mai ușoară.

Min.34: Centrare frumoasă de pe dreapta a lui Darius Olaru, iese la timp Eșanu în fața lui Keșeru care putea lovi decisiv cu capul!

Min.30: Lovitură de cap Vinicius, prea moale însă, prinde Eșanu lejer.

Min.26: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!! Claudiu Keșeru bate impecabil o lovitură liberă direct la vinclu, excepțională reușita fostului vârf de la Ludogorets!!

Gol Keseru FCSB 6-0 Dinamo (12.09.2021)

Min.24: Fază extrem de periculoasă, lovitură liberă de la circa 20-22 de metri, Itu ia galben pentru un fault clar la Keșeru!

Min.20: Centrează Torje de pe flancul drept, dar e o nouă pasă la portar, prinde Vlad ușor.

Min.17: Centrare Octavian Popescu, Eșanu iese din careul mic și prinde din fața lui Claudiu Keseru, destul de inactiv până acum pe teren..

Min.15: Centrează Cordea din din șase metri, reia Popescu și prinde în doi timpi Eșanu, din nou a fost un contact la care Kovacs nu dă nimic.

Min.13: Vali Crețu îl faultează pe Amzar foarte aproape de careu, vede și primul galben jucătorul în roș-albastru.

Min.7: Deian Sorescu încearcă o scăriță pe contraatac pentru a-l păcăli pe Vlad, e prea fantezistă extrema lui Dinamo.

Min.6: Octavian Popescu cade de lângă Cosmin Matei în plin careu, a părut contact, tot stadionul practic a luat foc, se cere penalti, dar Kovacs nici nu vrea să audă!!

Min.5: Miron, căpitanul celor de la FCSB, greșește ușor în fața lui Torje, care însă nu profită și centrarea sa se duce în aut de poartă.

Min.3: Început destul de agresiv al ambelor tabere, au fost două faulturi deja foarte dure.

ÎNCEPE PARTIDA!

20.59: Atmosfera e una senzațională, au început să apară și scenografiile celor două galerii. Arena Națională e cvasiarhiplina!

20.56: Au intrat cele două echipe teren, FCSB va fi în roșu și albastru, dar Dinamo e îmbrăcată ciudat în..verde.

20.50: Au fost incidente la porțile de intrare ale stadionului Arena Națională. Jandarmii au trebuit să intervină cu gaze lacrimogene, iar sute de suporteri au fost afectați. Incidentele s-au petrecut la intrarea de pe bulevardul Basarabia. O femeie a avut nevoie de intervenția medicilor după ce i s-a făcut rău din cauza acestor gaze..Totul a plecat de la o altercație între un fan și mai mulți jandarmi.

20.15: Pentru gazde vor debuta Keșeru și Vali Gheorghe, la Keșeru fiind vorba mai corect de un redebut. Iulian Cristea va juca în premieră mijlocaș defensiv la roș-albaștri, în timp ce Budescu nu e nici măcar rezervă. La Dinamo, Torje va fi atacant central, fiind titular alături de noi-veniții Itu și Matei.

Echipe de start:

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Miron, Vinicius, Radunovici - Olaru, I. Cristea, Oct. Popescu - A. Cordea, Keșeru, V. Gheorghe.
Rezerve: Straton - Haruț, Șut, Dumiter, I. Stoica, Ov. Popescu, Oaidă, Musi, D. Șerban.
Antrenor: Edi Iordănescu.

Dinamo: Eșanu - A. Radu, Giafer, R. Grigore, Amzar - Itu, Al. Răuță, S. Filip - C. Matei, Torje, D. Sorescu.
Rezerve: P. Iliev - Ehmann, G. Crețu, V. Borcea, Ivanovski, R. Moldoveanu, A. Bani, Cl. Stan, R. Popa.
Antrenor: Dario Bonetti.

Marele derbi al fotbalului românesc are loc duminică pe o Arena Națională care deja se anunță neîncăpătoare pentru zecile de mii de fani care și-au cumpărat bilete. FCSB e o echipă în suferință, Edi Iordănescu încă nu are nicio victorie pe banca roș-albaștrilor, în două meciuri, așa că acest derbi pare capital pentru el și formația sa. Cu Keșeru și Budescu, gazdele par clar favorite, dar să nu uităm că Dinamo în ultima săptămână a făcut peste 8 transferuri, aducând în Ștefan cel Mare nume precum Nica, Torje, Ivanoski, Iliev, Itu sau Țîră.

FC Steaua Bucuresti vs. FC Dinamo Bucuresti - 3-0 | 30.10.2014

Echipe probabile:

FCSB: 99. Vlad - 2. V. Crețu, 4. Miron, 55. Vinicius, 33. Radunovic - 23. Ov. Popescu, 17. I. Cristea, 27. Olaru - 98. Cordea, 28. Keșeru, 9. Oct. Popescu.

Dinamo: 12. Eșanu - 3. A. Radu, 24. Giafer, 27. R. Grigore, 7. St. Filip - 10. C. Matei, 5. Răuță, 38. Bani - 9. Torje, 44. Ivanovski, 22. Sorescu.

Arbitru: Kovacs Istvan (Carei).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Emma Răducanu, la un pas de calificare la Turneul Campioanelor, după performanța magică de la US Open

Debut perfect pentru Cosmin Contra în Arabia Saudită (Video)

Sute de școli cu probleme la începutul anului școlar. Cîțu: Nu ne jucăm. Vreau să menținem anul acesta cu prezență fizică

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!